Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında yurt dışından araç aldım. Nasıl satabilirim?

fduman

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2005 yılında yurt dışından arac ithal ettim. Bu aracın satılamazını nasıl kaldırabılırım? 1994 otomatık vites opel astra bana kaca mal olur satılamazı kaldırmak?

Arkadaşlar merhaba öğrendiğim bir bilgiyi sizle paylaşmak isterim.
ankara naklihane yukarıya (üst makamlara) yazı yazmış yurtdışı girişlerin 5 yılı aşmış olanların da vergi ödeyip ödemeyeceğini görüşü istenmiş.
Ben 2005 yılında yurtdışından araç getirdim. 1994 model otomatik vites 3.900 vergi cıkıyor demelerine göre. yurt içinden alınan araçlara sağlanan ötv siz satışların yurt dışından getirilenlerede sağlanması gerektiğine inanıyorum.

görüş yazısını takip ediyorum. bilgi alınca sizleride bilgilendirecegim

Burada ithalatın özendirilmemesi gerekçesiyle yurt içi için 5 yurt dışı için 10 yıl şartı korunmak istenebilir... Bakalım neye karar verecekler...

teşfik falan hikaye adam zaten sıfır alacak parası olsa sıfır alır. kim ister garantisi olmayan arabaya binmeyi. yurtdışından alıyorsa ucuzki alıyor birde 3 yaş sınırı getir ee sonra zaten zenginin ihtiyacı yokki her şekilde işini hallediyor gariban adam nasıl binecek arabaya

yurt dışından alınan araşlar

yurt dışından ithal edilen bir araçın tekrar özürlü birine devri konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını istiyorum.

H sınıfı ehliyetli olan ve ozel tertibatlı araç kullanabilir ibareli birine ankara gümrüğe gidip aracın satışına dair işlemleri öğrenebiilirsin detay olarak ne yapılması gerekiyor bilmiyorum bilen varsa paylaşsın ama ankara bedelsiz gümrük ten yapılıyor diye biliyorum

Arkadaşlar,
Öncelikle engelliye devredilecek olan aracın ithal tarihinden itibaren 3 yıllık süre geçmesi gerekiyor ve aracı alacak olan engelli kişininde rahatsızlığı da eğer alacağı araç otomatik vitesli ise otomatik vitese göre olmalı ve bunuda Ankara Gümrük Müdürlüğünden alacağı belge ile belirlemeli ve bu belgenin de devir için olması şart.

arkadaşlar üzücü bir haber üst makamlardan istenen görüş yazısı olmsuz yanıt gelmiş.
Bu konuda da bir düzenleme gerekiyor eve bağlı kalmak istemeyen biz özürlüler ne imkanlarla araba alıyoruz 10 sene sonra ötv ödemeden satılabiliyor.

Üst Alt