Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında yurt dışından getirmiş olduğum aracı satabilir miyim?

nazif

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

2005 yılında yurt dışından getirmiş olduğum aracın yeni cıkan yasaya göre 3 yılı gectigi için vergisini ödeyip satabilir miyim
satabilirsem gümrükte ne masrafı olur

araç: 1996 manuel BMW

Vergisini ödeyecekseniz, evet, satabilirsiniz.
Ne kadar vergi çıkar bilmiyorum. Ama çok uçuk rakamlar ifade eden üyelerimiz oldu. Ankara Naklihane'ye yazıp sorabilirsiniz. En kesin yanıt o zaman belli olur

Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü
İstanbul yolu 6.km. TCDD gümrüklü ambarları behiçbey - Ankara
Tel: 0312 397 7789 / 405
Faks: 0312 397 75 52

teşekkür

Bülent bey teşekkür ederim.sonucu bildiririm

Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğünden gelen yazı

Sordugum soru-10-10-2005 te aldıgım 1996 model bmw aracımı 3 yıl gectikten sonra sata bilirmiyim satarsam ne kadar vergi ödemem gerekir.5 yılı dolunca vergisiz satabilirmiyim.

T.C BAŞBAKANLIK
Gümrük Müsteşarlığı Ankara Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü
SAYI :B.02. 1 .GÜM. 1.01.00.1 0.HİBE(2005/405)- 18354
İLGİ: 10.12.2009 tarihli 18354 sayılı dilekçeniz
Müdürlüğılmüzden 10.10.2005 tarihli 979 sayılı Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesi ile muafen ithali yapılan özel tertibatlı aracınıza ilişkin sormuş Olduğunuz hususlarla ilgili olarak;

1- Mezkur aracın gümrük vergileri; GV:875.-TL, ÖTV: 3.273.-TL, KDV: 2.319.-TL ve DV: 34.-TL olmak üzere Toplam: 6.501.-TL tutarında olup, kıymet 1996/19 sayılı Genelgeden alınmıştır. Ayrıca ödenecek vergilerin belirlenmesinde kurun değişkenhiği göz önünde bulundurulmalıdır.
2- Aracınızın fiili ithal tarihinden itibaren 3 yıl geçmesini müteakip satabilirsiniz. Ancak ÖYV Kanummun 7/2 Maddesi hükmü gereğince muafiyetten istifade ederek veya vergisiz olarak araç almak istemeniz halinde, ilk aracın ithali tarihinden itibaren 5 yıl geçmiş olması gerekmekte olup, 5 yıl dolmadan muafiyet kapsamında tekrar araç getirmeniz mümkün bulunmamaktadır.
3- Aracınızı özürlü olmayan bir kişiye satmak istemeniz halinde ithal ettiğiniz araç ile birlikte Müdürlüğümüze ithal evrakları ile gelmeniz ve yukarıda belirtilen gümrük vergilerini saymanlık hesabına yatırmanız gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.
Sat ıdız İN
ümrük Müdür d.V.
İstanbul yolu 6km. TCDD GtinırUklü Ambarları Behiçbey/ANKARA
Tel: 0312 3977789/405 Faks: 0 312 3977552​

bu yatması gereken para cok degilmi arkadaşlar.

araban türkiyede ki fiyatına eşdeğer fiyata geliyorsa vergilerle birlikte çok değil.yani türkiyede 20000TL lik aracı 10000e getirdiysen çok değil...

----------

5 yıl geçtiğinde normal satabiliyormusun peki vergisini ödemedeb ve engelli olmayan birine???

bu ne ya bende 2005 yılında 1998 model bmw aldım. tüm masraflarla 10,000 euro para verdim.bi dünyada masraf ettim 5 yılını doldursada satıp kurtulsam diyodum. şimdi arabanın türkiyede piyası şu an 18 19 bin tl ben bu fiyata satsam 6 7 bi tl de vergilerini ödesem.13 14 bin tl kalacak.valla yurtdışından araç aldığım için çok pişman oldum.engelliye hakmı veriyolar yoksa kazıkmı anlamdım gitti.

evt önce yarı fiyatına gümrük bedelsiz denince herkese çok kolay ve ucuz geliyo.halbuki astarı yüzünden pahalıya geliyor.en iyisi bulunduğun yerden almak.yani yetişebildiğin elmayı almak ağcın en üstünde ki elmayı nasıl koparırım diye düşünmöekten iyidir....

hasan bey 5 yıl geçtikten sonra satmanız halinde ötv ödemeyeceksiniz. nakilhane almak istese bile yasal dayanağı yok. gerekirse müsteşarlığa başvurun.

huseyin78;
inş. hiç olmassa bu ötv belasından yırtarız.gümrükle uğraşmak baya zor bir iş ama günü gelince şansımızı bi deneriz.

Ya arkadaslar bu denılen fıyatlar 5 yılını doldurmadan satarsanız odeyecegınız rakamlar odeyecegınız para 1000 lırayı bulmayacak 5 yılı doldurunca

----------

Bunu tecrubeye dayanarak yazıyorum 99 da getırdıgım 87 190D mercedesımı 2004 yılında satmadan normal plakaya cevırıp 1 yılda normal plaka ıle bındım 2005 yılında sattım ve yanılmıyorsam bugunun 600 lırası fılan bulmamıstı

Yurt dışından araç almak sahiden de çok dezavantajlı artık...

Üst Alt