Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılından bu yana aldığım 2022 maaşım kesilmiş! Ne yapabilirim?

kon_ak

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Kalem

merhaba kalem abla 2005 yılından beri aldığım 2022 maaşım kesilmiş bugün öğrendim sebebi ise muhtaç olmamammış ne yapmam lazım eşim bakım maaşı alıyodu oda kesilmişmidir

kon_ak
hane geliriniz ne durumda bakayım, ona göre net cevap vereyim ablam.

hanede toplam kaç kişi ikamet ediyorsunuz ve hanedeki herkesin aylık gelirini toplayarak hanenin aylık toplam gelirini yaz lütfen. evde bakım aylıgı da gelire dahil ediliyor. evde bakım aylıgını hane gelirine ben eklerim sen diğer gelirleri yaz.

abla öncelikle ilgilendiğin için teşekürl ederim hanede 5 kişi vaarız ben eşim ve 3 çocuğum resmi olarak sadece eşimin bakım maaşı var birde benim aldığım 2022 maşı %96 ağır engelli raporum var hastalığım kas erimesi müsküler distrofi kendime ait babamın ve kardeşlerimin yardımıyla yapılan 1 evim var başkada bişeyim yok babamın maaşı var ama farklı edreste ikamet ediyor birde evin altında vakit geçirmek için hobi olarak kullandı küçük bi atölye uak tefek ahşap hediyeli eya yaıyorum ama gelii yok gibi bişey ortalama aylı 200 tl falan

evde bakım aylıgın kesin kesilmez.
fakat 2022 aylıgın niçin kesilmiş verdiğin gelirlere göre anlamadım. evde bakım aylıgından başka gelirin yoksa muhtaçlıgında sorun yok bu durumda kesilmesi imkansız. yine de 2022 aylıgının kesilme sebebini anlama adına sorulara devam edeyim.

babanlar ev almış sana. o evde mi oturuyorsunuz peki?
3 çocuğun varmış. çocuklar buyuk mu çalışan var mı? ya da çocuklar için aldıgınız sürekli yardımlar var mı? (burs, şartlı eğitim yardımı vs?
ayrıca çocukların nüfus işlemleri tamam mı? yani üçü de sizin hanede ikamet ediyor gorunuyor mu ADNKS kayıtlarında?
araç, tarla, bahçe vs banka hesabı vs her ne ad altında olursa olsun başka gelir var mı?

abla şöyle babam benim evde kalıyo bende babamın evinde ssebebi ise benim ev köy dışında olması babamın evide kö içinde benim daha rahat olmam için çocuklarım en büyüğü 12 yaşında çalışan yok 2 tasi ilkokula gidiyo biri daha 3 yaşında evet çocukların 3 nünde nüfusuma kayıtlı başka gelirim yok bağ bahçe yok bi bankadan bi k kartım var arada onu kullanıyom sadece

ablam ev senin üstüne mi resmi olarak?
bir de aşağıda ufak atolye var demişsin. bu atolye kira mı kira değilse kimin üstüne?atolye senin mi, kayıt dışı mı çalışıyorsun orada?

abla benim oturduğum ev babamın üzerine atölyede babamın evin altı 1 oda kadar iş yeri falan değil gündüzleri vakit geçirmek için oyalandığım bi yer babamın kaldığı ev benim üstüme

senin evi soruyorum zaten ablam. senin evde baban oturuyormuş şu an anladım zaten. şimdi senin üstüne olan evde baban oturduguna göre ve kira veriyor görünmediğine göre o evin rayic bedelinin 120'de biri gelire dahil edilmiştir. evi kaç liraya aldınız?

sen babanın evinde oturuyorsun ve kira vermiyorsun. bir evin var orada da oturmuyorsun, baban oturuyor baban kira vermiyor. bu durumda senin evin rayic degerini hesap etmişler galiba.
bir de atolyeden kazandıgın gayri resmi aylık gelir tespit edilmiştir. sosyal incelemede etraftan atolyede iş yaptıgını öğrenmişlerdir.
ne kadar gelir tespit ettiler Allah bilir.

evde bakım aylıgıyla birlikte atolyeden kazandıgın aylık geliri de eklemişlerdir hane geliri hesabına.
sonradan üstüne ev alındıgı için bu evin parasını görünce gelirin kaynağını öğrenmek için gelirlerini didik didik etmişler anlaşılan. sadece evde bakım aylıgıyla ve 2022 aylıklarıyla alınamayan bir ev söz konusu olunca bu gelirin peşine düşmüşler.

anladım abla peki bakım maaşı da kesilmişmidir bu nasıl öğreniriz birde evi satın almadık arsamız vardı kendimiz inşa ettik yaklaşık 2009 dan beri onu yaptırmaya çalışıyoduk

evde bakım aylıgı kesilmez gelirin uygun. bu konuda sorgu yapmana gerek yok, rahat ol:)

evi yaptırırken harcanan paralar ortaya çıkar ablası. sonuçta o evi tespit edilen gelirle yaptırman mümkün değil. sadece evde bakım aylıgı ve 2022 aylıgı verilerde vardı. ama bu gelirlerle o evin yapılması mümkün değil. ortada beyan edilmeyen gelir oldugu belirlenmiş ve gelirin didik didik edilmiş. yapılan hesaplamada hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL oldugu tespit edilmiş ki 2022 aylığın kesilmiş.
resmi ya da gayri resmi gelirlerini kesin bilmeden itiraz et de diyemiyorum. ama sen bir haksızlık görüyorsan vakfa git vakıf mütevelli heyeti kararına itirazını yap.
ama öncelikle 2022 aylığının kesilip kesilmediğini tam öğren.

e devletten baktığımda
Reddedildi/Feshedildi (05/11/2015) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)
bu şekile yazıyror abla birde kontrol için tek memur mu gelir yaklaşı 10 gün önce sadece 1 memur geldi ve bi kaç sordu gitti

tahmin ettiğim gibi sosyal incelelemen yapılmış işte. etraftan da soruşturmuşlardır. senin üstüne ev ortaya çıkınca beyan edilmeyen ve tespit edilmeyen gayri resmi gelirin oldugu şüphesi oluştu demek.

peki abla geri almam mümkünmü ne yapmam lazım tekrar baş vura bilirmiyim

bence tekrar başvur, itirazla ugraşmak yerine. gelişmelerden de haberdar et beni lütfen.

merhaba ben 2002 senesinden beri kardeşimin vasisiyim ve 2022 maaşı almaktaydım. fakat geçen sene kardeşim ikamet adresi 1 seneliğine değişmişti ve babamların ikametine geçmişti. bu sürede benim vasi kararımı uzatmam gerektiğinde kardeşimin adresi farklı olduğundan oradaki sulh mahkemisine müraccat ettim orasıda yetkisizlik kararı verince tekrar annem ve kardeşimi kendi ikametime aldım ve kararı uzattırdım.fakat bu süreç 1 senedir devam ettiği için aylığını alamadık.karardan sonra aylık için ptt ye gittiğimde iade edildiğini ve kesildiğini söylediler.tekrar sosyal yardımlaşmaya gittiğimde adres değişikliğinden maaşın kesildiğini ve yeniden evrak hazırlamamı söylediler.
şimdi 2 sorum olacak 1. si geriye dönük aylıklarını almak için bir yol var mı
2.si annem kardeşim ve ben yaşıyoruz evde annemde evde bakım parası alıyor ben asgari ücretle çalışıyorum.tekrar bağlanır mı maaş

yesven

aralıksız olarak 1 sene boyunca aylıkları çekmediyseniz maalesef bu aylık kesme sebebidir. bu durumda bu çekemediğiniz aylıkları almanız mümkün değildir.
Yönetmelik bu konuda çok açıktır. o yüzden yine de soruyorum: aylıkları 1 sene boyunca hiç mi çekmediniz?

aylık kesildiği için yeni başvuruda bulunmanız gerekiyor fakat geliriniz uygun değil malesef. hanede 3 kişi yaşıyorsunuz. hem asgari ücret hem de evde bakım aylıgı var hane gelirinde. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'yi aştıgından dolayı 2022 aylıgı baglanmaz.
bu arada evde bakım aylıgı alıyorsunuz kardeşiniz için. adres değişikliğini evde bakım aylıgı aldığınız il müdürlüğüne bildirmiş miydiniz?

vasi kararım uzatılmadığı için aylıkları çekemedim.ama uzatılmaması tamamen diğer mahkemenin işgüzarlığı ilk yargıtaya göndermeyi unutuyolar evrakları bu yüzden 1 sene uzadı. daha öncedende hanede 5 kişiydik babamın emekli aylığıda vardı ve bağlanmıştı. haneye birkaç kişi dahamı eklemeliyim nasıl bağlatabilirim tekrar

yesven
sorularımı net cevaplamadınız? anladığım kadarıyla evet tam 1 sene boyunca aralıksız olarak aylıkları çekmemişsiniz. bu durumda PTT'den kuruma iade edilen aylıkları almanız imkansız. çünkü 1 sene boyunca aylıklar aralıksız olarak çekilmeyince bu durum aylık kesme sebebidir.

ikamet değişikliği yapmışsınız. evde bakım aylıgı alıyorsunuz. adres değişikliğini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmiş miydiniz?

hanede kişi sayısı artarsa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı aşmıyorsa 2022 aylığı tekrar baglanabilir tabi ki. ama başvurunuzu yapmışsınız zaten şu aşamada yapamazsınız bunu.

Kalem

merhaba kalem abla itiraz etmiştim kesilen maaşıma dilekçe yazarak tekrar kontrolden geçtim ayrı olan babamı beraber yazmışlar durumu izah eden bir dilekçe yazmıştık düzldi tekrar bağlandı

abla merhaba..ben bundan birkaç önce de bu konuyla ilgili sorularım olmuştu..kısaca tekrar anlatayım.kardeşimin vasisiyim 2002 yılında mağaşı bağlanmıştı.aynı evde ailece beraber kalıyorduk karşıyaka da.daha sonra annem babam ve kardeşimfoçaya taşındı ve ikameti oraya aldırdılar ve ben vasi tayinini uzatmaya gittiğimde karşıyaka daymış artık davanı foçadan yaparsın dediler bütün işlemleri foçaya taşıdım fakat malum adalet sistemimiz ağır işlediğinden kararın çıkması 1 sene sürdü ve ikametlerimiz ayrı olduğundan ret kararı verildi maaş için..sonra ben tekrar kardeşim ve annemi benim ikamete taşıdım ve tekrar karşıyaka dan devam ettirmek istedim.vasiliğim kaldı ama maaş için tekrar başvurun dediler.Bu zaman zarfında 1 buçuk senedir biriken maaşı geri iade etmişler ve maaş için yine muhtaç değilsiniz diye karar verildi.evde 3 kişiyiz annem bakım parası alıyor ve bende asgari ücretle çalışıyorum.kardeşimin özür oranı da %89.Bu maaşı tekrar bağlatabilirmiyim neler yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz

yesven
1 sene boyunca çekmediğiniz aylıkları geri almışsınız. bu süreç hakkında bilgi verir misiniz ablası? nasıl oldu bu?
tekrar 2022 aylıgı baglanmaz kardeşine. çünkü hanede hem evde bakım aylıgı var hem de sizin geliriniz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL ustunde oldugundan dolayı kardeşinize 2022 aylıgı baglanmaz maalesef.

Üst Alt