Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılından bu yana memurum. Bağkur ya da SSK'dan emekli olabilir miyim?

Ergün sayki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABALAR

2005 yılından itibaren 3960 gün memuriyetten primim var.
Yüzde 67 özürlü raporum var.
Bağkurdan isteğe bağlı engelli emekli olabiliyor muyum. Ssk da emekli olabiliyor muyum. Hangisi avantajlı olur.

şimdiden alacağım vergi indirim belgesi engelli emeklılık için yeterli mi? başka bir şartı var mı? varsa nedir?

son olarak 2005 başlangıçlı özürlü emekli maaşı ne kadardır.

teşekkür ederim.

Ergün sayki
A'ya prim ödeyip B'den emekli olmak gibi bir şansınız yoktur.
Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o statüden emekli olunur.
Devlet memurlarının erken emekliliğinde vergi indiriminin herhangi bir fonksiyonu yoktur.
2008 öncesi memuriyet girişiniz olduğu için emekli sandığından erken emekliliğinizde 5434 sayılı yasa hükümlerine göre hesaplanacak emekli aylığınız en düşük normal memur emekli aylığına yükseltilir.

Sn @Ufukalp 2008 öncesi giriş ve 5434 sayılı yasa kontrol muayenesi için ne diyor ? Kimileri bana kontrol konmaz diyor 2008 öncesi memura neden böyle diyorlar gerçekten yok mu kontrol , ben de 2006 girişliyim emin olamıyorum .

sokrates
5434 sayılı yasada sadece vazife malulleri için 3 yılda bir kontrol muayenesi mevcut olup adi malullük için herhangi bir kontrol muayenesi ibaresine rastlamadım, emin değilim.
Ama malûl değil de erken emeklilikte raporun süreli olup olmadığına göre emeklilik de süreli onaylanıp kontrol muayenesi şerhi konabilir.

Adi malül emeklilikte kontrol yoksa o zaman erken emekli olmaktan daha avantajlı olur bu durumda .Bana 2008 öncesine kontrol yok diyenlerde erken emeklilikle oran almayla falan uğraşma zamanı gelince adi malül emekli ol sen zaten D dilimi ne geçmişsin polis iken silahın alınmış istersen malülen emekli olursun diyorlar bunu bir araştırayım gerçi şu an emekli olmayı düşünmüyorum .Sağolun Ufukalp

sokrates
Evet mutlaka araştır, ben de dahil kimsenin söylediklerine kayıtsız şartsız inanma.
Günümüz Türkiye'sinde gün güne uymuyor ki yıl yıla uysun. Yasa ve yönetmelikler sürekli güncelleniyor. Bugün doğru bildiğimiz yarın yanlışa düşebiliyor.

Üst Alt