Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005'de çıkan engelli yasası son uygulanma tarihi nedir?

tatar25

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam ark 01.07.2005 de çıkan engelli yasaları hakkında bilgisi olan mesaj atmasını bekliyorum ve bu çıkan yasaların son uygulama tarihini ve hansi siteden bilgiye ulaştıgınıda yazarsanız sevinirim saygılarımla

Yasa yeni bir hüküm gelmedikçe uygulamada kalır yani yasanın kaldırıldığına dair kanun maddesi ve yeni hüküm kanun maddesi yürülüğe girdiği resmi gazetede yayınlanır ve ne zaman yeni kanunun yürürlüğe gireceği orada yazar kanun yürürlüğe sokulduktan sonra öteki kanun yürürlükten kalkar

anladım ama çıkan yasanın uygulanmadığı zaman yasal işlemlerin başlaması için bir tarih vardır buda benim hatırladığım kadarıyla 2012 ama bu resmi yazıya ulaşmam lazım bulamadım

valla o konuda bilgisi olan varsa söylesin ben bilmiyorum

Kastedilen yürürlük kamu binalarının vs. sakatlara uygun hale getirilmesine dair yürürlükse, (1/7/2005 + 7 yıl =) bu yürürlük tarihi 1/7/2012'dir:

"Geçici Madde 2- Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirilir."

bülent abi verdiğin bilgiler için tşk ederim işimi gördü çok tşk ederim saygılarımla kocaeli

Üst Alt