Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005'de sigortalı oldum. Vergi indirimim var. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

riza35

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar,

Benim 2005 11 kasım itibariyle sgk girişim var ve toplamda 2600 gün oldu. Doğuştan olan rahatsızlığımı 2013 ayı içerisinde öğrendim % 75 engelli raporum ve vergi indirimim mevcut. Bunları baz alınca 18 yıl 3600 güne tekamül ediyor yanılmıyorsam beni düşündüren 2023 yılında emekli oluyor muyum? yoksa emeklilik için yeniden mi rapor, vergi indirimine başvurumu yapıcam merak ettim.

Teşekkürler..

vergi indiriminiz mevcut ise tekrar dan rapor almanıza gerek yok. emeklilik için gereken şartları tamamlamanız yeterli..

Peki raporumu sgk ya götürmeme gerek var mı kaydetmeleri için yoksa emekli olucağım gün mü götüreyim ?

Teşekkürler.

vergi indirimi kağıdınızı emekli olacağınız zaman sgk isteyecek.

Raporunuz da vergi indirimi hak ettiğinize dair yazınız da sizde dursun. Ama bunları emeklilikte sgk'ya vermeniz gerekmeyecek. Siz sadece "benim vergi indirim hakkım var" diye beyanda bulunacaksınız, onlar bu beyanınıza istinaden Maliye'ye yazıp bunu teyit edecek ve emekliilik işlemleriniz gerçekleşecek.

18 yıl 3600 gün değil 18 yıl 4000 güne ihtiyacınız var.

Üst Alt