Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005'te aldığım vergi indirimini yenilemem gerekiyormuş..?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben vergi indirimimi 2005 de 2.derece ve süreklidir olarak aldım hastalığımın tedavisi bile yok ,
Şimdi emeklilik geldi çattı vergi dairesi yenilemen lazım yoksa ugraşırsın 6 ay daha ertelersin diyor genelge var diyor hangi genelge dediğimde cevap yok ayrıca ,
Benim emekliliğime 2 hafta var ne yapmam gerekiyor moralimi sıfıra düşürdü benim bu vergi dairesi şefi prosedürde sgk vergi daireme soracak onlarla yazışacak ve sonra emekliliğimi onaylayacak ama kafam allak bullak oldu lütfen değerli paylaşımlarınızı ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

Çok saçma rapor olsa anlarimda v.indirimini tekrar niye isterki SGKneyi sorcakmiski kabul edermisiniz diyemi sorcak sacma

kardeşim vergi dairemin şefi söyledi neye dayanarak dedim genelge dedi ama ayrıntı vermedi sonra ısrar edince ben böyle birşey duymadım deyince bizde ısrar edenlerle tartışmıyoruz yazıyoruz yazıyı sonra 6 ay daha uğraşıyorlar dedi yahu kazanılmış haklar var dedim bu bir hak değilki diyor anlamıyorum bu saçmalıklar ölüncemi bitecek .

en komiği alo 170 i aradım dünyadan haberleri yok bide ısrarla emekliliğinizi hesaplayalım diyince kesin yanlış hesaplayacaksınız dedim ve inanın yanlış hesaplayarak bana 16 yıl 4 ay dedi.

acaba bimer yardımcı olur mu?

Sen niye maliyete gittinki elinde yokmuydu vergi indirim kagidi

vardı ama üst nüshası yokmuş onlarda 3 dairede olabilir deyince eski işyerimden üst nüshayı buldum sonra vergi daireme gittim kocaeline sonra evrak ordamı diye sorarken sn şefimle konuştuk akabinde öyle gelişti olay benim erkenden haberdar olmam daha faydalı oldu şimdi bu gün şefle bir daha konuşacağım sonra bimer'le görüşeceğim yada sağlam bilgisi olan varsa memur işgüzarlık etmiş hiçbirşey çıkmaz derse dilekçe sonucunu bekleyeceğim.

İnşallah umdugin sonuç cikar allah yardimcin olsun

ben %60 epilepsi hastasıyım şu an işkurda işe girme raporum %60, son aldığım rapor (vergi indirimi)40 şu an ememklilik için vergi indirimi raporu geçerliymiş ve ben 20 senede emekli olabilecekmişim

senin var olan %60 lık raporunu maliye yüksek sağlık kurulu düşürerek 40 yapmış ve vergi indirimini vermiş kardeşim ,
benimkisi de kısmen aynı süreçten geçti %60 olan raporum 2005 te %60 2.derece vergi indirimiyle onaylandı.

Bence sen sgkdan emekli olabilir yazisi al SGK maliyeyle yazisicak ondan sonra yetkilisi kişilere itiraz edersin

Kazanılan vergi indirim hakkı geri alınamaz diye biliyorum ben
İtiraz et bence

ilk önce sonucu bekleyeceğim çünki arada çok işgüzar var bilgi kirliliği var ama sgk dakiler çok ilgisiz anlayamıyorum bu kadarda ilgisizlik çok acayip benim 17 yıldır işim düşmemiş bir kere gitmemişim emeklilik için gidiyorum oda sanki karşımda duvarla konuşuyorum ya bu nasıl işdir.

aslında bi konuya daha değincem ben cerrahpaşa da tedavi oluyorum (nöroloji) ordan rapor %82 rapor çıkardım (emeklilik için) ama kurum cerrahpaşa yı kabul etmedi ama şun an 2 kişilik iett kartım var kullanıyorum 2020 ye kadar

hangi sgk ya gidiyorsun bandereas???kadıkoyemı??

cerrahpaşa üniversiteymiş devlet hastaneleri yapıyormuş (haseki, şişli)

siz hiç bir şey yokmuş gibi emekliliğe başvurun bir sorun çıkmaz rahat olun şefin söylediği gazoz ağacı kardeşim şimdiye kadar herkes böyle emekli oldu sadece bilgi kirliliği var gidin sgk ya emekliliğinizi verin

ben de sakin kafayla düşününce anladım evet dediğiniz gibi yapacağım nedense bilgi kirliliğide hep engellilerin üstünde.

Bence o memur un engellilere bi ön yargısı vardır.Mesela Hastanelerde özürlü rapor biriminde çalışan memurlar bile öyle işgüzarlık yapıyorlarki,resmen senin rapor almanı istemiyorlar.Ama başka hastaneye gidiyorsun aynı birimdeki memurlar çok daha iyi niyetli ve işin hep olumlu yönüne bakıyolar.Malesef bu çifte standart ülkemizin kanayan yarası.Sizin olayda da böyle olmuştur bence,mesela başka bir SGK birimine başvurabilsen belkide senin işlemlerin çoktan başlatılırdı bile.

İnanın tek bildiğim bu süreci mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmekti ama onun sevincini bile yaşıyamıyorum , şu an iş yeri ayrı bir sorun , daireler ayrı bir sorun , yöneticiler ayrı bir sorun
Bana emekli olduktan sonra devam sözü veren işyerim şimdide emekli olma öyle devam et diyor şimdi birde iş bulma telaşı e zaten dünyanın borcu var yıllardan beri asgari ücret düzeyinde ücretlerle çalıştım ne bileyim uzun lafın kısası bana bu huzursuzluğu yaşattılarya allah bildiği gibi yapsın.

yarın v.dairesinin sgk ya yazdığı yazının bir nüshasını alıyor olacağım bakalım ne olacak.

Üst Alt