Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005'te vergi indirim hakkı elde ettim. Bu sürekli geçerli mi?

serkanabi

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2005 yılında %55 olarak vergi indirimi almıştım (engelim işitme) ve raporumda sağır dilsiz yazıyordu.
2005 de aldığım vergi indirimi belgemde (işyerim bana kendilerine gönderilen belgeyi verdi) 3. dereceden vergi indiriminden faydalandığım yazıyor, ama burda bazı yerlerde arkadaşlar yazmışlar süreli süresiz vergi indirimi gibi sözler telafuz edilmiş, benim vergi indirimi belgemde (defterdarlıktan işyerine gönderilen) süreli veya süresiz diye bir ibare bulunmuyor ???

Emekli olurken tekrar hastane ile uğraşma gibi bir sorunum olmaz değil mi ??

Bir de asgari ücret civarında çalışan birisi için bu 3. derece vergi indirimi maaşına ne kadar NET olarak yansır ?. TL olarak.

Yazanlara şimdiden tşkler...

Serkan'cığım endişen yersiz.
Sürekli ibaresi belgede değil raporda olur,belge ise rapordaki ibareye göre bazen 1 yıllık vergi indirimi hakkı ile sınırlı verilir.
Senin bununla bir ilgin yok raporun ve vergi indirimin sürekli merak etme.
Emekli olurken de tekrar rapor isteme gibi bir durumolmayacak.
3.dereceden vergi indiriminin maaşına yansıması ise 24 tl olur.
Sevgiler.

Ufuk abicim cevabın için teşekkürler.

Birde buradaki arkadaşları bilgilendirmek amacı ile söylüyorum kamu da çalışan bir arkadaşım ve yine özel sektördeki bir arkadaşım %68 (işitme engelli) yeni rapor alarak defterdarlıktan yine aynı şekilde %68 olarak olarak onaylatıp 2. derece vergi indiriminden faydalanmaya başlamışlardır.

şimdi merak ettiğim ben 2. Derece almak için %68 rapor için hastaneye başvursam ya bir aksaklık çıkarsa (çünkü konuşabiliyorum) bu hak elimden alınabilirmi, yani 2. Derece olayım derken 3. Derece onaylı olan indirimi mi de kaybetme ihtimalim olabilirmi ???

Eee doktorun yanında da az çeneni tut sen de alla allaa :D

Üst Alt