Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 giriş ve 2558 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Özellikle yasa konusuna hakim arkadaşların tecrübelerine dayanarak bilgi paylaşmalarını rica ediyorum.
Çünkü farklı farklı Sgk Şb.leri farklı farklı bildirimler yapmaktalar. Aşağıdaki bilgiler ışığında resmi yasaya dayanarak hangi tarihte ve hangi koşullarda emekli olabilirim.

20.01.2006 Bağkur başlangıcı. 1yıl 7 Ay.

02.08.2010 SSK Başlangıcı halen aktif. 2558 Prim Gün.

Engel Oranı %45 Vergi İndirim Belgesi mevcut.

DepresifLife

3. derece sakatlık indirimi ile (20.01.2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+bağkur vs. toplamda) 4400 prime tabisin. Yani 21.01.2026 tarihinde emekliliği hak edeceksin.

2008_oncesi.PNG

Malulen Emeklilik Hk.

Merhaba

Doğuştan Akondroplazi rahatsızlığım mevcut. 2003 yılında %65 raporum vardı. 2015 yılında Aldığım %45 raporum var son güncel olarak.
Bu rapora bağlı vergi indirimi aldım.

Bağkur 1 yıl 7 ay 20.01.2006 başlangıç.
4A 2733 Gün 02.08.2010 giriş.

Aktif olarak çalışıyorum. 08.01.2020 tarihinde Psikiyatriye başvurdum ve Doktor dinledi ve Anksiyete teşhisi koyarak ilaca başlattı. Bu rahatsızlık çalışmamı odaklanmamı oldukça fazla etkiliyor. Mücadele edenler bilirler.
Birinci sorum Anksiyete teşhisini Psikiyatrideki tek doktor verdi. Bunu mevcut engelli durumuma ekletmek için ne kadar süre geçmeli. Psikiyatrik rahatsızlıkların hemen işlenmediğini belli bir süre kontrol ve gözlemde tutulduğunu biliyorum. Ancak bu hastalıktan müzdarip olanlar teşhis ve rapor süreçlerini paylaşabilirler mi ?
İkinci olarak da mecut Akondroplazi + Anksiyete teşhisi ile malulen emekli olabilir miyim ?
Forumu araştırdım ancak bazı soruların cevaplarını bulamadım.

Özellikle Ufukalp ve OturanBoğa cevaplarsa sevinirim.

OturanBoğa

Bülent Bey teşekkür ederim. Tedavi süreci devam edecek ancak sanırım işten ayrılacağım. 3 senedir bayram günleri hariç toplu bir şekilde tatile çıkmadım.

[FONT=sans-serif]"01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar "

Yürürlükte olan yasadaki bu madde kimleri kapsıyor ?
[/FONT]

Üst Alt