Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 ilk girişim. Çoklu hastalıklarım var. Emeklilik şartlarım nedir?

spawn911

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba !Bende aranıza yeni katıldım arkadaslar.

Engelli raporu için başvuracağım.
Kolda melonistik nevüs var (20 cm büyüklüğünde) ,
Ayrıca kasık üzerinde vitiligo ve şuanda dahiliyeden verilmiş tansiyon ve kalp ilacım var. Birde sol ve sağ kulakta tifinus denilen durumdan dolayı işitme kaybı var.

sizce engelli raporu alabilir miyim
alır isem % kaç olur?.

Bu arada alır isem 14 ay askerlik yaptım.
sigorta prim günüm ise 3163
ve ilk işe giriş tarihim 22.11.2006 dır.
askere gidiş tarihim ise 01.02.2004tür

emekli olabilir miyim.

teşekkürler

mersin büyükşehir hastanesine gittim.rapor için başvurdum kulak %16 , cildiye sadece hastalıklarımı yazdı (vitiligo ,melanostik nevüs 22 cm çapında kolda var) ve dahiliyede kan tahlilimle hipertansif tansiyon ilacıma bakarak 47 verdi.en az %44 engelim var cildiyede olursa %60 yapar.sizce 3163 prim günüm ile sgk girişimden önce olan 22.02.2004 askerlik gişimle borçlanıp 3600 de emekli olabilirmiyim.teşekkürler

Merhaba

Geçmiş olsun. 06.08.2003-Ekim/2008 tarihleri arasında sigorta girişiniz var. Anlattığınız arızalar ile muhtemelen alacağınız rapor ile 3. derece vergi indirimi alırsınız. Buna göre ; 1. derece vergi indirimi alanlar 15 yıl sigortalılık süresi ve 360 gün, 2. derece vergi indirimi alanlar 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün, 3. derece vergi indirimi alanlar 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün ile emekli olurlar. Eğer askerliğinizi 2003 ten önce yaptıysanız borçlanma yapıp şartlarınızı değiştirebilir 15 yıl/3600 günle emekli olabilirsiniz.

spawn911

22.11.2006'da askerlik borçlaması yapılan gün kadar geriye gideceksin. ve emekliliğe temel sigorta başlangıcı. tarihi o olacak.
Borçlanmanın ardında sigorta başlangıç tarihi + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekli olabileceksin.

2008_oncesi.PNG

Bu arada raporunla birlikte defterdarlığa gidip 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmelisin

Arkadaşlar sağlık raporumu aldım ama tam bir komedi oldu.bana yazılan kulak dışındaki bölümleri özür oranından saymamışlar.
örneğin dahiliye bana 47 ? Diye yazdı bunu kurul yazmadab sadece kulak ve bel fıtığını hesaba katmış ve %21 vermiş toplamda.zaten burda benim kulak işitme cihazı raporumu kaideye almadan o oranı yazdılar.
işin en kötüsü odimetrici kendisi benim sağırlığımı farklı sanıp hepsine na yazdı.sanırım kendi hastenem bana raporda sola %57 sağa ise %47 yazdığı için oldu.

şimdi şansımı burdaki hastanemden deniyecem.araşturma mersin şehir ve araştırma hastanesi çok düşük yazıyor hatta olanıda görmezden geliyor.şimdi hazırlıkyım burdan hem tansiyon ilaç raporum hem vitiligo ilaç raporum hem de kulaktaki sağırlık ile bel fıtığı ameliyatımı bilen doktorum var
bu ay dan sonra bölgemdeki sağlık kuruluna çıkıp oranımı yükseltecem.

Emeklilik şartlarım

Merhaba arkadaşlar.benim % 42 (%30 işitme , %10 h.tansiyon ,%8 bel ameliyatımdan geldi) oranında sağlık raporum var.sigorta girişim 22.11.2006 dır.askere gidiş tarihim 28.11.2004 dür.sigorta prim gün sayım 3219 gün. Yaşım ise 35 dir.şidi size sorum şu ben hangi şartlarda ne zaman emekli olurum.teşekkürler şimdiden.

spawn911
Yukarıda da belirtilmiş, 20 yıl 4400 prim gün sayısına tabisiniz.
Ama sadece raporla olmaz, bu raporunuzla vergi dairesine başvurarak 3. derece vergi indirimi de elde etmelisiniz.
Erken emeklilik şartlarınız ancak vergi indirimi ile mümkündür.

kardeşim öncelikle bir yerde çalışıp ,vergi indirimine başvurup onuda alman lazım.vergi indirimin aynen yüzde 40 altına düşmeden onaylanırsa şuanki kanunlara göre 20 yıl ve 4400 prim günün olması gerekiyor.askerliği ödemezsen 22.11.2026 yılında emekli olursun.ne kadar askerlik ödersen o kadar geriye cekersin

Arkadaşlar kusura bakmayın eskisinde yazılan cevabı görmemiştim.teşekkürler

Üst Alt