Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 işe giriş 3626 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

mertuğ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli Raporum %50 Kronik kalp kapakçık hastasıyım. Sgk ya gittim bana emeklik ile ilgili bir hesap çıkarttı sağlam olsam zaten ozaman emekli olurum.İlk işe giriş tarihim 08.05.2000 fakat o başlangıcımı kabul etmiyorlar (Staj için başlangıç kabuledilmiyor diyor.)halbuki 2000 yılında da benim sgk numaram vardı bir fiil yatan 2006 senesinde başladığı için onu hesaba alıyorlar.4400 iş günü istiyor benim 3626 iş günüm var hadi pirimi tamamlıyım da yıl şartı koşuyor 2026 yılında emekliliğe hak kazanıyormuşum.Bu konuda bilgisi olan var mı?

mertuğ
Tabi olduğunuz emeklilik şartlarını hem prim gün sayısı, hem de sigorta süresini birlikte yerine getirmek zorundasınız.

arkadaşım%48 ile emekli oldu kalp ile ilgili onunda primini bilemiyorum ama onda yıl şartı aranmadı o yüzden ben tam olarak anlam veremedim. yaşlarımız aynı onun sigortalılık başlangıcı 2004 benim 2006 çok enterasan bir şekilde emekli oldu.Onun demesine göre sgk personeli hiç birşey bilmiyor.Bakanlıkta bir komisyon var onlra buna karar veriyor.%48 ile malülen emekli oldu.

mertuğ
Arkadaşınız malulen emekli olmuştur ve bireysel olarak aldığı %48 raporu olsa da kurum sevki ile aldığı rapor sonucunda kurum tarafından çalışma gücünün en az %60 ını kaybettiğine ve malul olduğuna karar verilmiştir.
Malulen emeklilikte 10 yıl süre ve 1800 prim gün sayısı yetmektedir. Hatta bakıma muhtaçlık durumunda 10 yıl şartı da aranmaz.
Türkiye'de hiç kimse sigorta süresi şartı olmaksızın malulen hariç erken emekli olduğunu iddia edemez.

Kurum sevki derken başvuru yapsam nasıl yapabiliyorum? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

mertuğ

Raporunuza karşılık defterdarlıktan vergi indirim hakkı kazanacaksınız. O hakka istinaden de günü geldiğinde erken Yaşlılık emeklisi olacaksınız:

gün/ay/2006 +

2008_oncesi.PNG

Arkadaşlar tekrar Merhaba benim sigorta başlangıcım 2000 senesi fakat sgk ya gittiğimde bir fiil sigortamın yatmaya başladığı 2006 senesinden hesap yapıyorlar.arada 6 sene sigortalılık süre olarak sayılmıyor.Pirim yatmamış olabilir ama sigorta numaram 2000 senesinde verildi ozaman okul almıştı sigorta numaralarımızı.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

2006 yılı sgk girişim, %50 engelli raporum, vergi dairesinden vergi indirimim ve 3926 pirim günüm var engelli emekliliği için müracaat ettiğimde 20 yıl ve 4400 pirim günü istiyorlar ancak tablolarda baktığımda 2008 yılı sigorta girişi olan engelli bireylerin 4100 iş günü ve 18 yıl sigortalılık istiyor bunu bir türlü anlayamadım neden sabit değil herkes 18 yılı ve 4100 günü doldurun a emekli olsun. Bizde engelli olacağımızı bilmiyorduk. Bu adaletsizlik!! Son olarakta 1 çocuğum var aradaki 474 günü doğum borçlanması yapsam yinede 6 yıl beklemem mi gerekiyor kafam iyice karıştı.
Çok teşekkür ederim.

Üst Alt