Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 işe giriş 3787 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Sasaaziz77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
şeker hastasıyım ve malulen emeklilik için bilgi istiyorum.
Tanılar e78.4 e11.9 teşhisler 04.08 07.02.1 07 02 1.4 ayrıca g63.2 teşhis 10.12.1 bunlar yeterlimidir açıklama için bilmiyorum ama size iletmek istedim. yaş 43 3787 günüm oldu. 2006 girişliyim. başvuru yapmak istiyorum heyete tabi şaunda heyet toplanıyor mu son durumu gerçekten bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum . Teekkürler şimdiden

merhaba ,

banada bilgi verirseniz sevinirim. Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanan

sigortalıların emekliliğe hak kazanma şartları OLARAK BAKIYORUM İNTERNETTE. Şuanda çalışıyorum özel bir firmada şeker hastasıyım ilaç raporum var ve ilerleyen dönemlerde Diabetik noropati olarak bir teşhis koydular bununda ayrıca raporu var. her iki hastalığı göstererek emekliliğe başvuracam. yani vergi idaresinden başvurumu yapacam sonra hastaneye sevk ediyorlarmış ordan heyet raporu almam gerekiyor. oranım %40 ve üstüyse hangi dereceye gelirse durumuma göre emekliliği hak etmek istiyorum. 43 Yaşındayım 2006 girişliyim ve 3787 günüm mevcut. Eğer şartlarım uygun olursa sgk dan başvuru yapıp emeklilik alabilir mişim? buraya kadar doğru mudur? bana bu konuda yardımcı olurdanız sevinirim.

Merhaba, Sasaaziz77

Malulen emeklilik işlemleri için ayrı bir tespit yönetmeliği var.İnternete arama yaparsan mutlaka ulaşacaksın.Malulen emeklilikte kendi yönetmeliğinde belirtilen hastalıkların var malul sayılıyor ve emeklilik hak ediyorsun.Malulen emeklilikte engel oranı olmaz.Sadece kendi yönetmeliğindeki hastalıkların teşhisi olup olmadığına bakılır.

Engelli vergi indirimi ile emeklilik ,malulen emekliliğe göre şartları daha zor ama avantajı daha fazla olan emeklilik sistemidir.

Sizin beyan ettiğiniz SGK giriş yılı 2006'ya göre engelli vergi indirimi raporunuzun oranı %40-59 arası olursa(3.derece) 20 SGK hizmet yılı ,4.400 SGK prim günü - engelli vergi indirimi oranınız %60-79 arası olursa(2.derece) 18 SGK hizmet yılı,4.000 SGK prim günü - engelli vergi indirimi raporu %80-100 arası olursa(1.derece) 15 SGK hizmet yılı,3.600 SGK prim gününü ile ilgili oranların şartlarını yerine getirerek engelli vergi indiriminden emekli olursunuz.

Engelli vergi indirimi ile emeklilik için gerekli olan hizmet yılı SGK başlangıç tarihinin üzerine geçmesi gerek süredir.Örneğin sizin 2006 yılı hangi ay ve gün ise + 20 hizmet yılı ile 2026 yılı ,ayı ve günü sizin için 20 yıllık hizmet yılı dolmuş olur.Bu süreyi çalışarak veya çalışmayarak geçirmenizin hiçbir önemi yoktur.

Malulen emekli olan kişiler emekli olduktan sonra çalışamazlar ancak engelli vergi indirimi ile emekli olan kişiler devlet memuru olmadığı sürece her işte çalışıp,kendi işinide yapabilirler.

Saygılar.

merhaba @Bilgi Hazinedir kusura bakmayın uzun süre giriş yapamadım. çalışıyoruz ve şu dönemde sürekli hastalıklarla uğraşıyoruz. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum

Benim bir kaçsorum daha olacak eğer yardımcı olursanız sevinirim .
şeker hastası olduğumu söylemiştim. Tip 2 olarak görünüyor ama benim şekerim sürekli 200 ün üstü insulin kullanıyorum hergün bir kez . Düştüğünü hiç görmedim aç yada tok sürekli 200 üstünde

ayrıca geçen sene mart ayında parmak uçlarımda yanmadan dolayı hastaneden bu tanı kondu ve raporlu olarak bu hastalığın ilaçlarınıda alıyorum. Sürekli ayak parmak uçlarında yanma devam ediyor. Diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile)
bu iki hastalığın raporlarıyla ilaçalrını alıyorum. Emeklilik için yeterlimidir.
Siz ayrıca tam gün sormuşsunuz 02.01.2006 yılında ssk başladı. 3897 günüm var 44 yaşındayım

Sasaaziz77

Merhaba,sizin malulen emekli olma şartlarınız veya engelli vergi indirimi ile emekli olma şartlarınız gereken sağlık kurulu raporlarında rahatsızlıklarınız ile ilgili verilebilecek oran veya durumlar hakkında ne yazık ki bir bilgim mevcut değildir.Tarafımca naçizane işlemlerin yasal süreçleri ve gerekli prosedürleri hakkında bilgi sahibiyim.

Sizin inceleyebilmeniz için malulen emekli şartlarının yazılı olduğu ve engelli sağlık kurulu raporunun engel oran tespit ile ilgili yönetmeliklerin linklerini aşağıda sizinle paylaşıyor olacağım.İlgili yönetmelikleri inceleyerek bir kanaat oluşturabilir veya en doğru bilgiyi yetkili hastanelerin veya kendi doktorunuz danışmanlığında ulaşabileceğiniz yönünde inancım mevcuttur.

Bir önceki yazımda sigorta giriş tarihinize istinaden engelli vergi indirimi belgesi ile alabileceğiniz engel oranları ve mevcut dereceler ile hangi şartlarda engelli vergi indirimi ile emekli haklarına sahip olabileceğinizi paylaşmıştım.Bir üst yazımda belirtiğim şartları incelemenizi tavsiye ederim.

Malulen emeklilik şartlarınız oluşur yani SGK kurumu sizin maluliyet taşıdığınızı onaylar ise anladığım kadarıyla malulen emekliliği hak etmiş olacaksınız.

Hakkınızda hayırlısı olur İnşAllah.

Saygılar.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu;

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf

Maluliyet Tespiti Hakkında Yönetmelik;

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/08/20130803-6.htm

çok teşekkürler

bana bu konuda bilgi verebilir misiniz

Tip 2 ve Diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile) bu iki raporun sonucunda yüzde kaç alınabilinir

Üst Alt