Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 işe giriş ve %94 engelli raporum ile emeklilik şartlarım nedir?

rukawa2121

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabala benim ilk giriş tarihim 5.5.2006 %94 engelli raporum var pirimlerim asgari ücret üzerinden ödendi bu gün emekli olursam nekadar maas baglanir gün sayisi 3600 2. Sorum da engelli emekli ayligi bağlama orani % kaç aceba teşekkür ederim şimdiden

rukawa2121

Asgari ücret üzerinden sigortalıysanız emeklilikte maaşınız bugünün 1000 tl'si olur.

OturanBoğa cok teşekkür ederim ama sanki bir yerde engelli emekli aylik bağlama oranini yüksek görmüştüm engellilerin maaslari normal emeklilere göre daha yüksek degilmi

rukawa2121

Sosyal güvenlik uzmanları şöyle söylüyor:

"1999 öncesi için hak kazanılan yaşlılık aylıklarının oranı % 60 tır. Üst Gösterge Tablosu'nun her kademesi için ayrı bir oran belirlenmiş olup, 10. derecenin 1. kademesinin karşılığı oran % 59.9, 1. derecenin 10. kademesinin karşılığı oran ise % 50'dir.

Ara göstergelerin oranları ise en düşük göstergenin karşılığı olan % 59.9 oranı, izleyen her gösterge için binde bir azaltılarak belirlenmiştir.
Engelliler için Gösterge Tablosundan bağlanan aylığın oranı % 60'ın altında olmayacaktır.

2000 ile 2008 arasındaki dönem için ise toplam prim ödeme gün sayısının ilk 3600 gününün her 360 günü için % 3,5, sonraki 5400 gününün her 360 günü için % 2, daha sonraki her 360 gün için % 1,5 oranlarının toplamından oluşmaktadır.

Engellilik durumuna göre hak kazanılan yaşlılık aylıklarında bu oran % 60'ın altında olamaz. Ekim 2008 sonrası için ise vergi indiriminden yararlanan sigortalılara bağlanan aylıkların aylık bağlama oranı, 5400 gün üzerinden, hesaplanan orandan az olmayacaktır. Aylık bağlama oranı % 90 ı geçmeyecektir Sigortalının eş ve çocuk durumu da maaşını etkilemektedir."

Bu durumda siz sanki 5400 pirim gününüz varmış gibi hesaplanacak diye anlıyorum.

Emekli olmak icin yıl doldurmak yeter mi

arkadaşlar merhaba ben 05.05.2006 tarihinde ilk defa sigortali oldum %94 engelliyim sorum şu 2021 yilinda 15 yilim dolucak 2021 yilina girince emeklilige başvurabilirmiyim yoksa 5.ayı beklemek zorundamiyim

rukawa2121
Tabi ki 05.05.2021 tarihini beklemek zorundasınız, sizin 15 yılınız o tarihte doluyor.

Sonunda 3655 günden emekli oldum 1500 tl aylık bağlandı

Üst Alt