Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta başlangıcım ve %80 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

Yavuzay16

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim %80 raporum var yaklaşık 2600 sigorta günüm var 2006 sigorta başlangıcım buna göre ne zaman emekliliğe hak kazanabilirim ve emeklilik işlemleri nasıl oluyor bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler..

Malul emeklilik se 10 yıl başlangıç v sgk hastaneye sevk ediyor oradan yüzde 60 rapor çıkarsa tabi yüzde yazmıyor şimdiki raporlarda. Ankaraya gidiyor rapor eğer kabul edilirse 45 günde malul ayligi bağlanıyor sgk kendi raporunu istiyor.eger engelli emeklisi yani ise başladığında raporu çalıştı isen maluliyet değil engelli emeklisi 3600 gün prim isteniyor.hastaligini bilmediğim için şimdilik bu kadar forumda daha bilgili arkadaşlar mesaj yazar umarım saygillar

Yavuzay16

%80 oranlı rapora neden olan rahatsızlığınız ilk sigortalı olduğunuz tarihten sonra mı ortaya çıktı, yoksa öncesinde de bu derece işgücü kaybınız var mıydı?

Kusura bakmayın mesajları geç fark ettim ben doğuştan hemofili A hastasıyım kanda pıhtılaşma eksikliği var yani kan hastalığı 06.07.2006 sigorta başlangıcım görünüyor Nisan 2007 den beri aynı firmada çalışıyorum işe girerken %80 raporum vardı şuan 2600 gün pirim var buna göre ne zaman emekli olabilirim çalıştığım iş ayakta olduğu için çok zorluk çekiyorum ve bir an önce emekli olmak istiyorum. Ben siteye yeni üye oldum insallah istifade ederiz ilginize teşekkürler saygılarımla..

Yavuzay16,
Malulen emekli olamazsınız. Vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz yapmanız gereken iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alıp bulunduğunuz ilin Vergi dairesi (Mükellef Hizmetler Birimine) vergi indirim hakkı için müracaat etmek olacaktır.
Vergi indirim müracaatı sonucunda %80 raporunuz ile 1.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz;
15 yıl 3600 güne tabi olursunuz.
06.07.2006+15: 07/07/2021 tarihinde emekli olmak için sgk ya müracaat edebilirsiniz.

Sayın officer teşekkür ederim gayet net anladım yalnız kafama takılan şu benim bir akrabamda aynı rahatsızlık var (hemofili %80) 1800 günden emekli oldu yaklaşık 6 sene önce Erzurum da müracaat etti acaba şehirlere göre bir uygulamamı var yoksa o zamandan bugüne yönetmelik mi değişti benim 2600 günüm var diye sevinmiştim emekliliğe fazlasıyla yeter diye ama görüyorumki daha 6 senem var çalıştığım iş ayakta olduğu için zorlanıyorum ve inelerle ayakta duruyorum 8 senedir bu işte çalıştığım için tazminatsız ayrılmak istemiyorum bana bir tavsiyeniz olurmu bu konularla ilgili saygılar

Yavuzay16,
Akrabanız ilk ssk lı olduğunda engelli değildi yada %59 ve aşağısında engeli vardı, sonradan engelli oldu veya engel oranı %60 ve üzrri olmuş olabilir.
Yukarıda yazdığım şekilde olanlar malulen emekli olabilir. Ama siz ilk işe başlamada zaten malul sayılacak derecede engelli olduğunuz için malulen emekli olamazsınız

İşten önce ve sonra rapor düzeyinde bir değişiklik olursa malulen emekli oluyor demekki teşekkür ederim

Üst Alt