Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve 2. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olurum?

Batax

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
18
İlk defa engelli kadrosunda 16.06.2006 tarihinde işe başladım. 2013 yılında süresiz vergi indirim hakkı kazandın. Vergi indirim oranım %75 olarak ikinci dereceden yararlanmaktayım.
Bugüne kadar ancak 3720 gün 4A SSK statüsünde prim ödendi.
Şu anda halen engelli kadrosunda çalışmaktayım.

Bu koşullarda ne zaman emekli olabilirim?

@samedo99,
19 yaşında oluyorum o zaman. Doğum tarihim 1987'dir. Yalnız stajdan dolayı ilk sigorta girişim 2004'tü. Fakat bunu saymadıkları için yinede resmi işe giriş tarihimi 16.06.2006 diye bahsettim.

@Batax,
2. dereceden vergi indirim emeklilik şartları 18 yıl 4000 gündür ,sizin şuan yılı tamamlamışsınız fakat 280 gün eksiğiniz var , 2025 mayıs ayında emekli olabilirsiniz.hayırlı olsun

@Batax,
O halde prim eksiğini tamamladigin gün dilekceni verebilirsin.hayirli olsun

@samedo99,
Peki aklıma şu takıldı. İlk girişim 2006 yılı ama vergi indirim hakkımı 2013 yılında kazanmışım. Şimdi benim emeklilik koşullarım 2008 sonrası mı yoksa 2008 öncesi mi sayılır? Vergi indirim hakkını kazanılan yıl 2008 öncesi veya sonrası dikkate alınır mı?

ilk işe giriş tarihin önemli bende vergi indirimi için başvurdum rapor çıkmasını bekliyorum benim girişim 1999 kasım 6000 günüm var ama vergi indiriminden 2024 yılında yararlanmaya başlayacağım gib onaylar ise raporumu 2008 öncesi giriş olduğum için hemen emekli olma durumum olacak bir aksilik olmaz ise

Üst Alt