Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olunur?

mert1989

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler 1.11.2006 tarihinde sigorta başlamngıcım var yüzde 40 engelli raporum var kaç yıl daha prim yatırıp hangi tarihte mürracaat edebilrim vergi indririmden emekli olabilrimiyim tşkler

kardeşim vergi indirimi için emekli olman gerekmiyor. raporunun aslı gibi çıkart hastaneden yada noterlikten git defterdarlığa kaydını yaptır... en geç 6 ay sonra sana maliye bakanı cevap gönderir. maliye bakanı onaylarsa verği indirimden yararlanabilirsin. %40 için 190 tl indirim oluyor...

mert 20 yıl 4400 pirimle 40 raporunla 3.cü dereceden vergi indirimi alıp 2026 11 ayında emeklilik için müracat edersin
2008_oncesi.PNG

allakasi;

soruyu yanlış anlamışsın. ne zaman emekli olurum demiyor. ne zaman vergi indirimden yararlanırım diyor :D

çok şükür okuma yazmam var arkadaşın dedigini anladım elindeki rapor ile vergi indirimi alabilir ise müracat edip söyledigim tarihte emeklilige baş vurabilir:)

bende devlet hastanesınden %65 rapor aldım ankaraya gıttı 1,5 ay oldu gelmedı hala ısyerıne gelcegı soylenmıstı ama gelmedı ne zaman gelır ve %65 rapor nekadr dusururler bılgısı olan varsa yardımcı olursa sevınırm.

ankara rapor oranlarını mutlaka düşürüyor diye bir şey yok giden rapor acıklayıcı ve hastalık sabitse aynı oranda onaylanır ra porun gelmesi yogunluga göre degişir 1.5 ayda olabilir 4 ayda malesef beklemek zorundasınız bulundugunuz ilin defterdarlıgına arada bir arayıp sorabilirsiniz

allakasi saolasın anladım :)

bir sorum daha var müracaat ettiğimde (2026 11 ayında) tekrar rapor çıkartmama gerek varmı elimdeki rapor olurmu bide raporda düşürme yapılırmı?

süreli degilse vergi indirimi onaylandıktan sonra tekrar rapor istemez kurum net bir şey söylüyemem egerki raporunuz açıklayıcı ise düşme olmaz fakat kurum insiyatifine kalmış net birşey söylemek zor düşürebilirde raporunuzu yükselte bilirde

Üst Alt