Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve % 54 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

ozgekadir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 2200 gun sigortam var halen calisiyorum epilepsim var yuzde 54 raporum var ne kadar var emekliligime acaba

Ssk girisim 2006 aralik

sigorta girişiniz 2000den sonra olduğu için daha çok zamanınız var. en az 14 yıl çalışabildiğinizde çalışınız derim.

20 yıl 4400 günle emekliliği hak edersiniz sigorta girişiniz staj değil tam primden yatırılmışsa.
Eğer sigorta girişiniz 1988 ve öncesi ise 2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınız zaman emekliliğiniz kabul edilir.
Eğer doğum tarihiniz bu yıldan sonra ise lütfen tam tarihi yazın.

Ayrıca vergi indirimi almanız şart ssk'dan emekli okurken, çalışıyorken işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine başvuru yapıp.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Cok tesekkur ederim ama benim hesaplamama gore 4 yil kalmis gorunuyor birde vergi indirimi icin basvurdum 2014 mayis ayinda hala isyerimden sen s seda yok ben vergi dairesine gidip sorsammi diye dusunuyorum buyuk mükellefler vergi dairesi sislide oraya vermistim gidip sorayim en iyisi ben teşekkür ederim yinede

Bir baska sorum daha var epilepsiden malulen emekli olabilirmiyim heyete girmem gerekiyor dimi nu kojuda aciklayici bilgi verirmisiniz

maluliyet cetveli'Nde epilepsi ile ilgili madde:

1. Epilepsi – konvülsif epilepsi: (grand mal veya psikomotor) Tipik bir nöbetin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, ilişkili olan tüm olayları içeren; en az 3 aylık tedaviye rağmen ayda üç ve üçten fazla yaşanan ve beraberinde;
A. Gündüz yaşanan ataklar (bilinç kaybı ve konvülsif nöbetler)
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştiren artçıları bulunan gece atakları.
2. Epilepsi – nonkonvülsif epilepsi: (petit mal, psikomotor, fokal) İlişkili olan tüm olayları içeren tipik bir nöbet şeklinin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, en az 3 aylık tedaviye rağmen haftada birden daha sık ortaya çıkan ve beraberinde
A. Bilinç değişiklikleri veya bilinç kaybı ve atipik davranış gibi geçici postiktal bulguların olması
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştirmesi.​

Üst Alt