Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %57 raporla ne zaman emekli olabilirim?

fcbülent

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
mrb arkdaşlar

01.01.1977 doğumluyum
sgk lı olarak ilk girişim 10.04.2006
sgk primim şu ana kadar 2392.
işe girerken % 45 özürlü raporum vardı sol dirsek üstü kolum yok.
2010 da görme kaybı da eklendi % 57 oldu

vergi indirimi aldım ankaradan 3.dereceden net tarih olarak ne zaman erken emekli olurum???

bide malülen baş vursam emeklilik için kabül olurmu sizce??

Emeklilik için (10.04.2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prime tabisiniz.

% 57 raporla malulen emekli olamazsınız. Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olması gerekir

2026 yılındamı emekli olucam?

primlerim dolduğunda işten ayrılıp emeklilik günüm gelene kadar sakatlık maaşı alabilirmiyim

sgk prim

mrb arkdaşlar bi sorum olacak benim 2870 prim günüm var %57 ortapedik engelliğim 2006 da işe giriş tarihim bildiğim kadarıyla 20 yıl sgk süreci 4400 gün prim şartlarım var emekli olmak için ?*sorum şu geri kalan primimi kendim yatırabilirmiğim illa bir şirkete kayıtmı olmam lazım birde kendim yatırmak istersem primi devletten bu konuda katkı varmı biz engellilere prosedür nasıl ?

İsteğe bağlı sigorta primi yatırabilirsiniz tabii, 4b'li (eski adıyla bağkurlu) olursunuz.

Bu durumda son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleşir. Eğer fazlalık bağkur olursa:

bagkur.PNG

Üst Alt