Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %70 raporla ne zaman emekli olabilirim?

erbas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
HERKESE SLM ben 01.06.2006 da işe başladım %70 engelli raporum var (böbrek nakilliyim)
sgk sigorta prim 4030 oldu
Emeklilik için başvursam emekli olabilir miyim
ŞİMDİDEN Teşekkürler . . .

merhaba maliyeden vergi indirimi belgeniz bulunuyor ise 18 yıl 4000 gün ile emekli oluyorsunuz.

evet vergi indirimim var

18 yıl mallülen emekliliklemi ilgili yoksa engelli emekliliklemi ilgili ?

erbas,
İlk işe girişte malul sayılacak derecede raporunuz var ise malulen emekli olamazsınız. İlk işe giriş tarihinde rapor oranınız nedir.
ozgurmeric74,
Malulen emeklilik için %60 oranında rapor yeterlidir.

ewet biliyorum %60 olduğunu . kendisinin %70 raporu olduğundan öyle yazdım:)

@erbas,
İlk işe giriş tarihinde rapor oranınız %70 üzerinde olduğu için malulen emekli olamazsınız. Vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz.

%70 oranındaki raporunuz ili 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 18 yıl 4000 güne tabi olursunuz.

01.06.2006+18 : 01.06.2024 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz. Prim süreniz yeterli sürenin dolmasını beklemeniz gerekli..

Vergi indirim hakkınız yok ise iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak ve raporunuzu ekleyerek bulunduğunuz ilin vergi dairesi mükellef hizmetler birimine müracaat ediniz.

NOT: vergi indirimi müracaatı esnasında çalışıyor olma şartı vardır.

sevgili officer

öncelikle merhaba

emeklilik tarıhı hesaplamasında konuyu baslatan erbas arkadasımızın ilk sıgortalı oldugu tarıh 2006 yılını baz alıp 2006+18 = 2024 olarak yazmışsın. fakat arkadasımız dogum tarıhını yazmamıs ilk sıgortalı oldugu tarıhte kac yaşındaydı acaba

hesaplama yaparken kişinin 18 yaşını doldurduğu tarih esas alınmıyormu ve hesaplama buna gore yapılmıyormu ? benmı yanlş bılıyorum ve yanlış hesaplıyorum ??

eğer kişi ilk sigortalı oldugu tarıhınte 18 yaşında ise o tarih baz alınıyor degilse ilk sigortalılık yılı sadece emeklilik prim ve yılını belirlemede yardımcı oluyor dıye bılıyorum

yanlışsam duzeltın lutfen

kendım için örnek olarak :

2006 tarıhlı % 40 raporum vergı ındırımım var

dogum yılım 16/07/1986

ilk sıgortalı işe başlama 2006 yılı

4400 gun 20 yıl tabıyım

1986+18= 2004 (18 yaş)

2004 + 20 = 2024 emeklılık tarıhım

Hesaplamayı ilk sıgortalı olunan yıl,a gore baz alırsak

2006 ilk sigorta başlangıç

2006+20= 2026 emeklilik yılı çıkıyor

arada 2 yıl gıbı bır fark oluşuyor