Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve Testis CA ile emeklilik şartlarım nedir?

vol34

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Merhaba,
2017 yılının haziran ayında sağ testisim alındı ve patoloji sonucuna göre testis ca 1b evre seminom tanısı konuldu ve takibe alındım.
2018 yılının haziran ayında MR sonucunda 2 adet patalojik lenf nodu tespit edildi ve Pet çekimiyle desteklenerek kemoterapi 3 kür BEP protokolü uygulandı.

İlk sgk girişim 07.12.2006
Doğum 1986
Prim günüm 4000 gün

Yönetmeliği aşağıda belirttim bilgisi ve düşüncesi olan arkadaşların cevaplamasına sevinirim

I- (Evre I ve II) remisyonda (remisyon sonrasında 5. yıla kadar):%60

tedaviye cevap veren klinik evreli ( evre 1 ve 2 ) maling olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur.
Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik
evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

2-)Evre I-II remisyonda (remisyon sonrası 5. yıldan sonra ) :%40

*** Buna göre sormak istediğim 5. yıla kadar dediği 2017 haziranda teşhis konuldu ve 1 nüksüm var. 2017 +5 yıl dersek 2022 hazirana kadar mı raporu almam gerekiyor. Şuan yurt dışındayım ve ayrılamıyorum bulunduğum yerden yoksa yıl dolmadan bir yolunu bulup hemen sağlık kuruluna başvurmalımıyım? %60 minimum için

*** 2017 den sonra 2018 de nüksün olması engel raporunda yüzde kaç almamı sağlar? Benzer tecrübede olan varmı?

*** 28 eylül 2021 de yeni yönetmelik yayınlanmış diye duydum bu yönetmelik bu durumu etkiliyor mu? %60 veya %80 rapor alabilirsem şartlarımı sağlayıp emekli olmamı engelleyen bir durum var mı?

Şimdiden teşekkür ederim

vol34

Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %40-59 arasında rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, 07.12.2006 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz. Eğer rapor oranı %60-79 arasında ve sakatlık indirim hakkı da 2. derece olursa, o zaman 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 prime tabi olursunuz.
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oran verilir bilemiyorum.

2008_oncesi.PNG

Eğer durumunuz maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki şarta uyuyorsa, o zaman hemen malulen emekli de olabilirsiniz:

1. Testis
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör

OturanBoğa
abi şu 5yılla kadar remisyon durumu diyorlarya 2017 haziranda olmuştum 2022 hazirana kadar vaktim var bunu doğrumu anlıyorum.

abi allah razı olsun senden..

Arkadaşlar benzer durumda nüks yaşayıp 2022 yılında rapor alan var mı?

Merhaba Ben bugün sağlık kurulu doktorlarını gezdim ve onkoloji 1 yıl süreli %60 yazacağını söyledi. Seneye 5 yıllık remisyon süreçim bittiği için %40 düşecek ve galiba süresiz olacak.
2006 girişliyim 4000 gün süremi doldurdum. %60 orana göre 2024 emekli olabilecektim. Fakat süreli dediği için galiba Vergiye başvursamda emekli olamıyacağım.
Sormak istediğim bu %60 rapor ile vergi indirimine başvursam, 1 yıl süreli olmasına rağmen 2024 te emekli olabilirmiyim? Sağlık kurulu haftaya toplanıcakmış en son karar kurur başkanınmış süresiz için ağız açmam gerekecek galiba benzer tecrübede olan arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim.

vol34

Emeklilik zamanı geldiğinde geçerli olan bir vergi indirim hakkınız olmalı.

Üst Alt