Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişim. 2013'de % 60 raporum var. Malulen emekli olur muyum?

muratolcen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bnm sigorta girşim 2006 ve 2013 seninde %60 sürekli vergi indirimim var malulen emekli olabilirmiyim?

Yeni maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılacak düzeydeyse rahatsızlığınız 2016'da prim gününüzü 1800 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.

* 2006'dan önce aynı oranda raporunuz varsa olamazsınız.

yok benim raorum % 60 2013 te aldım onuda vergi indrimi için ankaraya verdim onlarda 2013 tn itibaren 2.derece olarak vergilendirmesi gerektr demiş yani sürekli olmuş rapor ve bn şuan diyalize girmiyorum ama ilerde girebilirim 1800 güne tamamlama için 3 sene çalışmam yetiyor ama bu sürede yine diyalize girmessem 4000 güne tamamlasam daham mantıklı olur

Diyalize girmeye başlarsanız 10 yıl 1800 günle emekli olursunuz, bunun dışında nakil ve şu şartlar malulen emekli olmayı gerektirir maluliyet cetveli 'ne göre bu şartlara uygunsanız yine malulen emekli edilirsiniz:
1. Böbrek fonksiyon bozukluğu:
A. Kronik hemodiyaliz veya periton diyalizi
veya

B. Böbrek transplantasyonu
veya

C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

______
Ne kadar erken emekli olursanız o kadar iyi ama erken emekli olmakta daha iyidir tabii ki maaş açısındanda, bu şartlarda değilseniz malulen emekli edilmezsiniz zaten, ama bu şartlardaysanız yine emekli olmak istemezseniz 18 yıl 4000 gününüz dolduğunda erken emekli olursunuz. Malulen emekli olursanız yeniden çalışamazsınız, erken emekli olursanız SGDP ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz...

ama son eylüldeki yada diyalize girmeyen böbrek yetmezliği olanlar ve %60 sa malülen olabiliyor yazıyor haberde bende herşey uyuyor ondan sordum artı birde vergi indirimde var zaten bence ortada br yanlış var yüxde 60 malülen benim olmam gerek

sgdp pirimini işverenmi ödüyor benmi ben hem emekli olarak çalışabilirmiymki işveren beni engelli oalrak işe alabilirmi?

Malulen emekli olabilmek için yukarıda Kısmet'İn aktardığı sağlık şartlarına uygun olmalısınız. Bu şartlar varsa, (ilk sigortalı olduğunuz tarih +) 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emeklilik hakkını kazanırsınız. Malulen emekli olmak için bunun dışında bir ara yol yok.

Malulen emekli olursanız emekli maaşınızı kestirmeden sigortalı olarak çalışamazsınız.

sgdp'nin bir kısmını işveren bir kısımını çalışan öder teorik olarak.

tamam yani ben 2.derece vergi indirmimle malülen olamıyorum :( illa girmem lazım diyalize diyosunuz yani peki bn 4000 güne tamamladığımda yine diyalize giirmessem beni emekli yapacaklarmı

o zaman 4000 günü bekliycem hayırlsıı herkes için inşallah diyalize girmem bu süreçte

beyler diyalize girmeyen kronik böbrek yetmezliği olanda malüliyet kapsamındaymış

Üst Alt