Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişim, %53 raporum ile ne zaman emekli olabilirim?

Ahmet Efe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=Tahoma]Selamün aleyküm
bağkurdan 02.08.2006 yilindan 28.12.2009 yılına kadar 3 yıl 4 ay 27 gün bağkurlu olup sigortaliya geçiş yaptim
SSK dan ise 26.8.2010 yılında işe girdim toplam 581 ssk dan günüm var ne zaman emekli olabilirim. raporum %53 vergi indirim kartim yok yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar..
[/FONT]

53% raporunuz ile Vergi indirim hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz.
02.08.2006 + 20 : 03.08.2026 yılında emekli olmayı hak edersiniz.
Bağkur gülerinizi ssk ya aktarmayı unutmayın

vergi indirimli emeklilik

1 )4b Tescil Bilgileri - Tescil Tarihi : 02.06.2006 Toplam Gün Sayısı: 1227 Bağkur Borcu : 0 TL

2 )4a Tescil Bilgileri - İşe Giriş Tarihi : 26.08.2010 SSK Uzun Vade Gün Sayısı : 1546

3 ) Vergi İndirim Belgesi - %79 yeni aldım 2017 içinde başvuru yaptim 2018 yilinda dosya ankaradan geldi sonuç %79

4 ) Engelli Sağlık Raporu - %53 Süresiz. 2010 yılında almış olduğum engeli raporum.

5 ) Engel Durum - Doğuştan bilateral orta ileri derecede sensörinöral işitme kaybı % 38

6 ) Engel Durum - Sağ brachial plexus lezyonu sağ elle kavrama (+) günlük yaşamda zorlanarak kullanabilir. %15

7 ) Askerlik Durum - Muaf Süresiz.

Çalışmıyorum ve çalışabilme gücüm yok. 2012 yillari içinde bel fitigi ameliyat oldum ve yük kaldirabilme gücüm yok.. Emekli Olabilmem için vergi indirim belgem var emekli olabiliyormuyum? yoksa vergi indirim belgem olmasina ragmen neler yapmaliyim.? vergi indirim belge ile emeklilikle malülen emeklilik arasinda maaş farki nedir sizce hangisi ile başvurmam gerekir.? Nasil bir yol izlemem gerekir yardimlarinizi bekliyorum tşk ederim.

Ahmet Efe

Yukarıda İlker'in yazdığı şartlara tabisiniz. SSK statüsünde çalışmaya devam ederek primleri tamamlarsanız elde ettiğiniz vergi indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliği hakkını da kazandırmış demektir. Fakat bundan sonra her ne amaçla olursa olsun yeni (ve düşük oranlı) rapor alamamak dikkat edin. Aksi halde emekli olsanız da sgl kontrole çağırır.

Malulen emeklilikte maluliyet cetveli'ne göre malul olma şartı aranız. Durumunuzun buna uygun olmadığını görüyorum.

Üst Alt