Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişim var. %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

2011MS1987

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

14.07.2006 SSK Sigrota başlangıcım var ve 933 gün prim ödemem var. 1 Yıl 3 Ay 26 günde bağkur hizmet sürem var. %60 Sağlık Kurulu Özrürlülük raporum var.Ağır engelli işaretli değil.

2011 Eylül Ayında MS Hastalığı teşhisi koyuldu.O günden beri de çalışamıyorum.

Malulen Ne zaman, nasıl emekli olabilirim ? Ne yapmam gerekir ?

İlk işe giriş tarihinde malul sayılacak derecede engeliniz yok ise 14/07/2016 tarihinde SGK ya malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz. Ayrıca alacak olduğunuz raporda başka birinin sürekli bakımına muhtaç yazar ise 10 yıl süre şartı aranmadan malulen emekli olabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta ilk işe giriş tarihi olan 14/07/2006 tarihinde %60 ve üzeri raporunuzun olmaması olacaktır.

Yok Sağlandım o zamanlar 2011'de MS Oldum. %60 raporu ise daha yeni aldım 1 ay oldu.

Raporunuz da başka birinin sürekli bakımına muhtaç yazıyor mu?

Yok ağır engelli işaretli değil ve o yazmıyor.Çalışamıyacak kadar kötüyüm sürekli istirat ediyorum.Ama onu işaretlememişler malesef.

Nasıl Emekli Olabilirim ? Lütfen Bana Yol gösterin.

Merhaba Arkadaşlar,

27 Yaşındayım. 87 doğumluyum.

Size 2 konu hakkıdna danışacağım.

İlk İşe giriş tarihim SGK ile 14/07/2006 Çıkış Tarihim 11/8/2011 933 Prim Günüm var SGK'dan. ( Ara ara çıkışlarım oldu sözleşmeli çalışa olduğumdan )

Daha sonrasında 01/10/2008 ile 30.01.2009 Bağ-Kur, 06/12/2011 İle 30/11/2012 Arası Bağ-Kur

Toplamda 11 AY 26 GÜN Bağ-kur, Buda ortalama 356 Gün Yapıyor.

933 + 356 = 1289 Gün ediyor.

11/08/2011 Tarihinde İşten çıkış tarihim yazıyor yukarıda SGK dan.X Bir firmada satış danışmanı olarak çalışmaktaydım.Son 1-2 Ay Sürekli Belim Ağrıyor Halsizlik ayak sürtmesi gib sorunlar yaşıyordum ve rapor alıyordum.Bir türlü hastalığımın tedavisi bulunamadı.İş veren şirket ise (Büyük bir şirket - Elektronik mağaza zinciri ) benim yalan attığımı ima edip bana baskı uyguladılar ve zorla istifa etmemi sağladılar o da son maaşımı alabilmem için.Yoksa ne yapıp edip seni kovarım dedi mağaza müdürü.Asgari ücretle kirada oturan ve 500 tl kira veren-doğalgaz ödeyen-elektrik -su-internet ödeyen.Kır kanaat 2.el ürün internetren satmaya çalışıp 100-200 kazanan birinden bahsediyoruz o zamanlar.Son maaşımı alamadıysam ne yapardım.Evliyim ve o zamanlar 3 yaşında olan bir oğlum var.Ki mağazanın en yüksek cirosunu yapanda bendim.Sadece yalaka biri değildim.Kişilik meselesi.Neyse daha sonrasında zorla istifa ettirildim.Ne tazminat ne birşey son maaşımı kurtardım hesapta.Aradan bir hafta geçmeye dursun yataktan kalkamaz hale geldim ayaklarım tutmuyor kasılmalarım var.Bir fizik tedavi merkezine gititm ve mr çekmem istendi daha sonra mr sonucu gören doktor beni bir araştırma hastanesine gidip norolojiye gözükmemi ve tetkik yaptırmama istedi 26 gün hastanede yattım ve MS tEŞHİSİ KONUldu.Ki işten ayrıldığımda tamda askere gitmeye niyet etmiştim.Ona göre plan yapmıştım.Ve bel ağrısı sandığım ayak sürtmesi vs.. Halsizliğin sebebi belşi oldu.Tabi birde iş yerinde yaşadığım yaşadığım psikolojik baskıların rahatsızlığımı arttırması belkide.Askerden muaf oldum bu arada.Ms tanısının koyulduğu tarih Ekim 2011

1- Bu zamana kadar hastalık ev-iş-güç yaşam mücadelesi derken bir türlü şirkete dava açma fırsatım olmadı.Geriye dönük o şirkete dava açabilirmiyim.Hayatımı kararttılar çünkü.Yaşadığım çaresizlikleri ve üzüntüleri bir ben bir ailem ve yüce Rabbim bilir.Ve nasıl bir yol izlemem gerekir.Maddi olanağım sıfır.

2- Bize bir yol gösteren olmadı.2022 İçin de yeni başvurdum.Onaylanmış Mart ayında 1 aylık bir maaş yatacağından bahsettiler.1 Yıl süreli %60 oranında özürlü raporum var.Ama iş gücü kaybı falan yazmıyor.Ağır özürlü ibaresi yok.Bağlanacak maaşta aylık 280-300 tl ye falan tekabül ediyor sanırım.Aşırı derecede halsizlik,yorgunluk var üzeirmde.Çok çabuk yoruluyorum.Otururken bile.Uzun mesafe yürüyemiyorum 100 metre ortalama sonrasında pil bitiyor.Sağ bacakta sürtme var.Sağ kolda kasılma ve uyuşukluk.Sağ kol ve sağ bacakta güç kaybıSağ elimle düğme ilkleyemiyorum sadece kaba hareketler.Sağolsun eşim yardımcı oluyor.Raporumda ağır özürlü ibaresi yok.Deprasyon durumum var.Aşırı derecede psikoljim bozuk.Bazen kafayı bozuyorum kötü şeyler üdşünüyorum.Ama ailem aklıma gleiyor onalrla hayat bağlanıyorum vazgeçiyorum.

Maddi oalrakta çok ötü durumdayım.Bir takım aile yardımlarıyla idare ettik bu zaman kadar ama artık olmuyor.Kendi ayaklarımın üstünde durmam,durmamız lazım.Aklıma bir tek malulen emeklilik geliyor.

Onu içinde 10 senelik çalışmışlık ve 1800 prim günü benim için geçerli sanırım.2016 yılı temmuz ayında bu süre doluyor sanırım.511 Prim günüm eksik.Bekleyeceğim 2 yıl var.Bunun için bi şekilde bağkur mu yaptırmalıyım.Çalışacak durumum yok çünkü.Bağkur yaptırsamda 2022 kesilecek.Artı oalrak bağkur ödemesini nasıl yapacağım o da bir muallak.Lütfen bana bir yol gösterin.Evde bakım maaşı alamıyoruz.Ağır özürlü işaretli değil.280-300 tl ile ben nasıl geçineceğim :( .

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

2011 yilinda ayrildiginiz is yerine dava acma hakkiniz var. Zaman asimi 5 yildir.

MS hastalarina neden sureli rapor verilir anlamis degilim.. 3 kontrol den sonra "surekli" olarak raporlari onaniyor. O da ayni hastaneden rapor almaya devam ederse.

Maluliyet tespiti icin 1800 gun prim sarti odenmis olmasi sart. Yoksa SGK sizi sevk etmez. Bunun icin 2 yol var. Ya 1 ise girip calicaksiniz yada Istege Bagli sigortali olacaksiniz.

Istege bagli prim odeseniz ayda 320 TL masrafiniz olacak ki siz bu parayi nasil odeyeceksiniz.

Isiniz zor. Neresinden tutsaniz elde kaliyor.

Bakim parasi almak icin "agir ozurlu" ibaresi sart. Size agir ozurlu verilmemis.

Teşekkür ederim Sesene.Evet aşağı tükürsen sakal yukarı türkürsen bıyık.Bir çare bulamıyorum.Çıkmazdayım.Konu güncel arkadaşlar.Bana detaylı bir yol yordam lazım.Her 2 sorum içinde :(

Öncelikle gecmis olsun isin gercekten zor arkadaşım selim beyin dedigi gibi eski isyerinize dava acabilirsiniz bukonuda bir avukat dan destek almanizi tavsiye edebilirim is konusunda devletin engelli kadrosundan yararlanak memur sinavlarina girebilirsin eger kazanman durumundada seni rahatsigina uygun bir bölümde calistirilar diye tahmin ediyorum anlattiklarindan aklima en olabilecek bunlar geliyor tekrar gecmis olsun

Maddi durumum iyi değil.Bunun için ücretsiz avukat bulabilir miyim ? Ya da nerden bulabilirim ? Hadi buldum diyelim.Sizce anlattıklarım doğrultusunda bir sonuç çıkar mı ? 1-2 eski iş arkadaşlarımdan şahit bulabilirim.Diğerleri şahitlik etmez çünkü hala çalışıyorlar.

1- Teorik olarak evet, dava açabilirsiniz ama pratikte kazanma olasılığınız neredeyse hiç yok. O tür yerlerde çalışan sirkülasyonu çok olur. Şahit bulmanız, sağlık sorunlarınız için işvereninizi sorumlu kılmanız, zorla istifa ettirildiğinizi belgeleyebilmeniz... Maalesef bana mümkün görünmüyor.

2- 2022 maaşı bağlanması iyi olmuş. En azından biraz da olsa destektir. Sabır...

Malulen emeklilik için sigrtalı çalışan olarak prim yatırılmasını öneriririm. Bağkur yatırdığında emekli maaşın da düşük oluyor. Yalnız, unutma, sigortalı olduğun anda 2022 maaşın kesilir.

Bir süre 2022 maaşını almaya devam et (mümkünse sigortasız olarak çalış. bu yasal değil ama sistem akşam karın doyurmanın başka yolunu bırakmıyor adama!), sonra bir iş bulup çalışarak kalan 511 günlük primi tamamlar, malulen emeklilik başvurusunda bulunursun.

Merhaba tekrardan.Hepinize cevaplardan dolayı öncelikle teşekkür ederim.Bir kaç aydan beri belediyede asagari ücret ile taşeron işçi olarak çalışıyorum. 971 SGK Prim günüm oldu.Önceki Dönemlere Ait 831 gün bağkurum olduğunu öğrendim.Toplamda 1802 prim günü yapıyor.MS Hastasıyım ve %60 Raporluyum.

Bir kaç sorum olacak ;

1- 10 Yılı tamalamam gerekiyor sanırım.Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Vergi indirimi falan diye okumuştum hiç bir bilgim yok.
2- Benim raporumda 1 yıl geçerli yazıyor her yıl gelip yenileteceksin demişlerid.Bu bir sorun teşkil eder mi ?
3- Malulen emeklilikte maaş ne kadar oluyor ? Şuan asgari ücretle sgklı olarak çalışmaktayım.Veya işte son 3 ay ya da 6 ay ya da 1 yıl şu kadar maaştan sgk'n yatar ise şu kadar emekli maaşı alabilirsin diyebilir misiniz ?

( Not : Bunun harici baktım olacak gibi değil işi garantiye alıp birde inat edip 2014 ekpss ye girdim 91 puan civarı aldım.Sağlığım elverirse onuda değerlendirebilirim. )

Malulen emeklilikle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Günü geldiğinde malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. HAstanede maluliyet cetveli'ne göre malul olacağınıza dair rapor alırsanız, 10 yıllık sigortalılık süreniz ve 1800 gün priminiz de tamamsa, malulen emekli edilirsiniz

Malulen emekli maaşları çok düşük ve gittikçe de düşüyor! Tahmin ediyorum 650 tl gibi bir aylık bağlanır.

Arkadaşlar ilk yazdığım günleri hatırlıyorum.Sizinle de paylaşmak istedim.Daha önceden sınava girmek istediğimden bahsetmiştim.ekpss ile de atandım ve yerleştirmem yapıldı.Evraklarımızı teslim ettik.İş başı için telefon bekliyorum.Allah' ın izniyle memur olarak mesai yapmaya başlayacağım.Sizlerle de bu sevincimi paylaşmak istedim.Hayatta her zaman yaptığım gibi mücadele etmeye devam.Asla pes etmek yok.Herkese yönlendirmeleri için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun. Hep daha keyifli ve refah içinde günleriniz olsun...

Şükürler olsun.Çok teşekkürler cümlemize.7 Ayı devirdik memuriyette.

Üst Alt