Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişim var. %77 raporla Bağkur'dan emeklilik şartlarım nedir?

onderdegerli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SSK 2006 girişliyim. engel oranım %77 antalyada esnafım 4yıldır kurumum bağkur 2. sınıf mükellef olduğum için vergi indirim kapsamına girmiyorum %77 ve 2006 girişimden dolayı 18 Yıl 4000 günden emekli olabilir miyim? engel raporunu yeni aldım. bu konuda bana öneriniz var mı. Teşekürler

sgk ye gidip sordum vergi indirimine girmediğim için bağkurdan emekli olabiliyormuşum. fakat raporum sürekli olmasına rağmen tekrar sağlık raporu isteniyormuş emeklilik işlemleri başladığında. 15 yıl dediler sanırım. bağkurdan mı olmalıyım ssk dan mı dedim ssdk emeklisi daha fazla maaş alıyor dedi ne kadar doğru bilmiyorum.

onderdegerli

gün/ay/2006 + 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 primle Bağkur'dan emekliliği hak edersiniz.

bagkur.PNG

Not: SSK (4a) statüsünde emeklilik için 1261 gün ssk'Lı olmak lazım. Ama bunun size hiç bir avantajı olmaz.

OturanBoğa

Ssk dan 780 günüm var. +460 askerlik var. ama o dahil olur mu bilmiyorum. bu konuda merak ettiğim konu şu bağkurdan devam mı etmeliyim, şirketi eşimin üzerine yapıp ssk dan yüksek maaş gösterip devam mı etmeliyim? emekli maaşı konusunda bu hamlenin faydası olur mu?

onderdegerli
Tabi ki böyle bir hamle emekli maaşınıza artı olarak yansıyacaktır.
Ancak şirketi eşinizin üzerine geçirdiğinizde eşiniz için de Bağ-Kur primi ödemek zorunda olacağınızı hatırlatmak isterim.

Ufukalp teşekürler. peki emekliliğimi verdiğimde de ekpss girip memur olma ihtimalim var mı?

onderdegerli
Sizin emekliliğinize daha bir hayli zaman var, dolayısıyla o zamana kadar neler olur, neler değişir bilinmez.
Ancak aklınızda emekli olup memuriyete girerek çift maaş almak gibi bir düşünceniz varsa bunu unutun, böyle bir şey mümkün değil.
Emekli olan biri emekli maaşı kesilmeden memur olamaz.
Emekli olduktan sonra memuriyet düşünmek bence hiç avantajlı değil. SGDP kapsamında özel sektörde çalışmaya devam edip hem emekli maaşı hem de çalışılan yerden olmak üzere çift maaş almak bence en avantajlı yoldur.

deneyimimi paylaşmak istiyorum. şirketi eşimin üzerine yapıp ssk çalışanı olarak yaptım. engel raporumu vergi indirim belgesi için gönderdim yaklaşık 3 ay sonra %49 olarak geldi. bir itirazda bulunmadım. elimde bulanan vergi indirim belgesiyle bağkurdan emekli olunamıyor muş tekrar rapor istiyormuş. ayrıca 20 Yıl ve 4400 Gün gerekiyor ssk emekliliğim için. günüm doluyor ama 3 yıl felan yıl dolmasını bekleyeceğim

ben bağkurdan 2 ay önce emekli oldum. 98 senesinde sigorta başlangıcım vardı yaklaşık 6000 günde primim. engelli raporumu temmuz ayında çıkarttım bağkura başvuru yaptım.ve inanın en kolayı emeklik oldu ne hastaneye sevk etti (son altı aylık güncel raporları kabul ediyorlar)ne de dedileri kadar çok bekledim raporumu Ankaraya yolladılar 33 günde aynı oranla kabul edildi ve hemen emeklilik işlemlerim başladı ayın başında da maaş bağlandı. engelli raporu ve ehliyet değişimi daha çok uğraştırdı..

onderdegerli

Vergi indirimin surekliyse bekle olsun.raporun hangi tarih gerci emekli olurken vergi indirimin önemli oda surekliyse tamamdır

Üst Alt