Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girşi ile ne zaman emekli olabilirim?

Hamsi20lira

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

moralım cok bozuk. hata oyle sıkıntılarım var kı ıntıharın eşiğindeyım.

emeklı olursam belkı başımı alır gıderım anadoluya

o yuzden bana akıl fıkır verıp yol gosterıp ışıl tutacak bırısı olursa cok sevınırım

82 dogumluyum. SGK girişim 2006, 5.550 gün prim ödemem var.

boyun fıtıgı amelıyatı oldum yenı, platın takıldı boynuma. aynı sekılde bel fıtıgım da var ama korkuyorum o yuzden ıslem yaptırmadım.

kalpten ana damar yuzde 90 takalıydı, baloncuk yaptolar 3 stent takıldı.

2021 yılında uyku testıne gırmıstım hafif dereceli uyku apnem var. birazda kıloluyum

yuksek sevıyede seker hastasıyım. ortalama (400-500) hatta şekere baglı sınır ucları hasarından polinoropati teshısı konmustu EMG cekılıp

tansıyon ve klosterolum var ılaclarını kullanıyorum. karaciğer yağlanması vs yogun

goz 6 numara gozluk kullanıyorum.

şimdi sormak ıstedıgım su. bırısı eger yol gosterırse cok sevnırım artık yıldım bıktım. kacıp kurtulmak ıstıorum. ben sızce engellı statusunde emeklı olabılır mıyım

sgk girişi mı onemlı yoksa suresı mı? 2006 yılı gırısle bana yuzde 60 rapor mu lazım? bu hastalıkların yuzde 60 cıkma ıhımalı var mı sızce

Hamsi20lira

Emeklilik mümkün olabilir. Şartları, sakatlık oranı cetveli'ne göre her bir rahatsızlığınız için hangi oranda işgücü kaybı alacağınıza bağlı. Her biri için tek tek oran belirlenir ve sonra bunlar Balthazard Formülü ile toplanıp toplam oran bulunur. Bu orana göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

gün/ay/2006 +

2008_oncesi.PNG

İşyerinizden orada çalıştığınıza dair yazı alıp işyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine gideceksiniz. Onlar sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli raporu için sevk edecek, hastaneden raporu alıp vergi dairesine teslim edeceksiniz (bazen hastane doğrudan kuruma gönder, bu bir sorun değil). İsterseniz sevk almadan da kendiniz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip engelli sağlık kurulu raporu alabilir ve onunla vergi dairesine başvurabilirsiniz.
Rapordaki orana göre vergi dairesi sizin kaçıncı dereceden sakatlık indirimi hak ettiğinize karar verecek. %40-59 arası ise 3. derece sakatlık indiriminiz olacak ve siz emeklilik için gün/ay/2006 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabii olacaksınız.

Prim tamam ama süre yetersizse, çalışarak ya da çalışmadan sürenin dolmasını bekleyeceksiniz. Günü geldiğinde de o vergi indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Hastane vb. şeylerle uğraşmadan emekliliğiniz onaylanacak.

Üst Alt