Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 tarihinden önceki raporlar iptal olmuş..?

Zamanî

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Ben engelli aracımı satıp yeni araba almak için girişimlerde bulunurken, farklı bilgiler elde ettim. Buradan sizleri de bilgilendirmek istedim. 2004 tarihli sürekli ibareli %50 raporumla yeniden araç alabileceğimi söylemişlerdi. Geçenlerde bir araba bayisine gittim alacağım araca karar verdim. Bana raporunuzun bir örneği verin işlemlere başlamadan önce Vergi Dairesinden teyit ettirelim raporunuzu dediler. Ve 2 gün önce haber geldi. Raporum çok eskiymiş yenilemem gerekiyormuş ama bundan başka bir sebep duymadım. Kendimde devlet hastanesinde çalıştığımdan hemen yenisini alayım dedim. Sağlık kuruluna eski raporumu gösterip yenisini almak istiyorum bunun dedim. Raporumu inceleyip dediler ki; sen bu raporu yenileyemezsin. Çünkü raporun zaten sürekli. İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz yazısı yazıp rapor yenilemek için oradan sevk almalısın. Daha sonra raporu almış olduğum hastaneyi aradım onlardan şu bilgiyi aldım. 2006 tarihinden önceki raporlar iptal oldu ve arşivimizde de zaten örneği mevcut değil. (Bizim raporlar çöp olmuş) Yeni rapor için başvurmanız gerek dediler. Bende iş sarpa saracak diye tekrardan Nakil Vasıtaları Vergi Dairesini aradım dedim ki 2004 tarihinde aldığım bir raporum var ben bu raporla 2009 tarihinde bir araç satın aldım. Şimdi aracımı satıp yenisini almak istiyorum mümkün müdür?
Verdikleri cevap; gelin bir görüşelim raporunuza bir bakalım o zaman net bir bilgi veririz. Bunun için önümüzdeki hafta Ümraniye Vergi Dairesine gideceğim. Sonuçları buradan aktarırım.

Bu konuşmadan sonra dayanamayıp İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünü aradım, yaklaşık bir saatlik arama çalışmalarının ardından konuşabilecek bir muhattap bulduktan sonra durumu anlattım. Onlarında verdiği cevap raporunuz sürekliyse ve 2006 tarihinden önceyse iptal oldu. Kurumumuza gelip itiraz dilekçesi vereceksiniz, bizde sizi sevk edeceğiz gidip raporunuzu yenileyeceksiniz. İtiraz etmeden yendien rapor alamam mı dediğimde, hayır alamazsınız dedi. (İşin garibi ben 2011 ve 2012 yıllarında 1'er yıl süreli raporlar almıştım. Bu nasıl olmuştu anlamıyorum. Belkide raporlar o tarihten sonra iptal olmuştur.) Bununla ilgilide haftaya İl Sağlık Müdürlüğüne gideceğim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.

Ben ilk raporunu 2007de almıştım 2014 yeniden almam gerekti ama itiraz dilekçesi falan yazmadım sifirdan dosya actirdım öyle aldım rapor sistemde gorunmuyosa itiraz dilekçesinde gerek yok diye biliyorum

Arkadaşlar merhaba,
Cuma günü yazdığım yazıdan sonra bekleyemedim. Aynı gün işyerimden izin aldım ve Ümraniye Nakil Araçları Vergi Dairesine gittim.
Vergi dairesindeki görevli memur raporumu inceledi, hastalığımı internetten bir iki siteden araştırdıkdan sonra engelimin fiziksel olduğuna bacaklarımla araç kullanamadığıma ikna olduktan sonra raporumda sürekli olduğu için 2004 tarihli raporumla ÖTV indirimli araç alabileceğimi söyledi. Kendisinden birde kağıda not yazıp imzalamasını söyledim bayilerde sıkıntı yaşamamak için. Sağolsun kırmadı bir kağıt yazıp kaşeleyip imzaladı.

Böylece raporumu yenilemek için itiraz edip yenilenmesini talep etmeme gerek kalmadı.

Ayrıca biraz araştırma yaptım ve 2010 tarihinde yayınlanan genelgeyi buldum. Yönetmeliğin 18. maddesinde şöyle belirtiyor;

Kazanılmış haklar

MADDE 18 (1)
Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Evet rapor konusunda bilgisi tam olmayan memurlara sakın inanmayın. Onlar insanı yanlış yönlediriyor. Bu sebepten hemen kabul etmeyin üst mercilere ulaşıp bilgi alın, yoksa sonra rapor yenileyim derken elinizdeki raporun oranını düşürürler haberiniz olsun.

Üst Alt