Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 tarihli raporla vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
21.07.2006 tarihinde almış olduğum yüzde 40 oranında sürekli raporum mevcuttur.03.10.2006 tarihinde memur olarak kamu kurumunda işe başladım.ancak vergi indiriminden faydalanmıyorum.kurumumunda gerekli evrakları alıp vergi dairesine gittim beni sürekli raporum olmasına ragmen tekrar hastaneye gönderdiler ve raporum daha düşük oranda verildi.bu sebeple de vergi indirimnden faydalanmadı.dolayısıyla mevcut 21.07.2006 tarihinde almış olduğum yüzde 40 oranında sürekli raporumla vergi indiriminden faydalanabilir miyim?

Mevcut raporunuz ile müracaat etseydiniz vergi dairesine ,yani elinizde bir rapor varken sizi neden tekrar rapor almak için hastahaneye sevk ettiler,sizi hastahane sevk ettikleri zaman,elinizde bir rapor olduğunu söylemediniz mi ?

Raporunuz eski tarihli olmasından dolayı sevk etmişler 2013 yılında mevcut sakatlık oran cetveli değişti.oranlar düştü.keşke 2006 yılında vergi indirimine başvurup indiriminizi alsaydınız.yapacağınız çokta bir sey yok kanımca.
Eski raporunuzun geçerli sayılması için dava açabilirsiniz yada %40 oranlı rapor alacağınıza emin iseniz yeni raporunuza itiraz edip tekrar hakem hastanesine başvurabilirsiniz.eğer mevcut rahatsızlıklarınızın oranı düştüyse işiniz zor. Oran değişmez. Dava açmayı deneyin.

DAVA AÇAN KAZANAN ARKADAŞLAR VAR.BEN BUGÜN OKUDUM FORUMDA. KANUNA GÖRE MEVCUT RAPORUNUZ VARSA O RAPOR GEÇERLİDİR.EMSAL NİTELİĞİNDE KARARLAR İÇİN FORUMDAKİ YAZIŞMALARI OKUYUN.

Levent bey elimde raporumu da vergi dairesine sundum ancak özgür meriç beyin bahsettiği seyi söylediler bana 2013 yılında cetvel değişikliğini.Sanırım en iyisi mi yargı yoluna gitmek durum onu gösteriyor.tşkler paylaşımlarınız için özgür meriç bey ve levent bey

ALINTIDIR..........İ stanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal kararı bulabılırsınız

"Maalesef mevcut düzenlemeleri her kurum faklı uygulamaya kalkınca mağdur sayısı da katlanarak artıyor. Maliye Bakanlığı sorun çıkaran kurumlardan sadece biri. Müvekkilim Beyhan Tuğba Dönmez 1998 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden almış olduğu raporuyla vergi indiriminden yararlanmak için belge almak istemiş. Ancak vergi dairesi yeni rapor istemiş. Yürürlükteki yasaya göre isteyemez ama istemiş. Bu yanlış uygulamayı İstanbul Vergi Mahkemesi'ne taşıdık ve davayı (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) kazandık. Artık bu emsal kararla Vergi muafiyet belgesi alacak kişinin raporunda süreklidir yazıyorsa yeni rapor almasına gerek kalmayacak."

Bu mahkeme kararını sorgulatmak için ,bir avukat akrabam ile iletişim kurdum geri dönüş yaptığında yazarım foruma şayet bu karar gerçek ise tüm engelliler vergi dairesinden gelecek yanıta bakmaksızın emekli olabililir çünkü kararda hastahanenin verdiği oran ne ise Ankara onu uygalamalıdır diyor,böylesi önemli bir karar çıkıyor ve bu konuda çok sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz sessiz kalıyor

Özgür Meriç Bey,[FONT=sans-serif]2014/665 Karar No: 2014/1790 dosya numarasından ilgili kararı okudum.Gerçekten engelli avukat abimizinde gayretli kişiliğiyle de karar biz engellilerin lehine sonuçlanmış.Bu durumda sanırım tekrar vergi dairesine kurumdan aldığımız yazıyla başvurmak gerekiyor.İlginize tşkler.[/FONT]

arkadaslar engelli kadrosunda calışıyorum.emeklim geldi vergi indirmi alamıyorum eski raporumla emekli olabilirmiyim 1998 yılında işe başladığım raporla

2008 öncesi işe başlayıp engelli kadrosunda çalışan memur zaten 15 yıl hizmet süresi sonrası isteği takdirde emekli olabiliyor ama değişen bişey mi oldu.

Yukarıda verilen mahkemenin dosya no ve Esas no kararlarını hangi link üzerinden okudunuz,şayet mahkeme böyle karar verdi ise bunun anlamı şu:
Hastahaneden alınan rapor sürekli ise vergi dairesinden vergi indirimi almaksızın emeklilik hakkı elde edilebilir

Ramazan 4440189 ara ordan sana daha iyi bilgi verirler ben aradım benim durumum da senin ki gibi 2002 yılın da yüzde 50 sürekli olan bir raporum var ama vergi dairesi rapor eski diye kabul etmiyor tabi yeni cetvele göre yüzde 40 in altına düşeceğini biliyorum oramımin tek umut bu mahkeme olayı bunuda nasıl yapacağımı bilmiyorum pekte bir umudum yok açıkçası toplum bizi engelli olarak görüyor ama gelgelelim devletimiz sen sağlamsın diyor birde bu mahkemeyi kazanan arkadaşlar var deniyor ama kimse çıkıpta ben kazandım yazan yok mahkemeyi

suskunsitemkar

mrb.ben de nu konuda henüz bir aşama kaydedemedim.mahkeme yoluna da gitmedim açıkçası.öylece beklemedeyim.ilginize tşkler.

İstanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal kararı bulabılırsınız
1-Sürekli alınan engel oranları ,Ankara maliye tarafından düşürülemez
2-Eski tarihli ve sürekli olan raporlar ,maliye tarafından reddedilemez eski rapor diye reddedilemez

ramazan2301

gelirler idaresi başkanlığı 2007 yılı ve sonrası alınan raporları kabul ediyor. 2007 sonrası alınan rapor varken yeniden hastaneye sevk edemezler. Ama rapor tarihi 2007'den önce ise, o zaman burada konu edilen mahkeme kararı bir anlam ifade eder mi, bilmiyorum. Karar'ı görmek lazım

Bahsi geçen Emsal karar paylaşıldığı gibi ise ve bizlerde bu emsal karara erişir isek ,tüm mağduriyetler çözülmüş demektir ,eski tarihli raporların kabul görmemesi hususunda

Üst Alt