Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 tarihli raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar benim %40 gözden raporum var 2006 tarihli ve surekli iş için almistim vergi ındirim icin faydalanbilirmiyim ??

yorgunkul72

bi başvuru yapın. ama rapor eski diye kabul etmeyebilirler. tekrar vergi dairesi sevkiyle rapor isterler. gerekçe olarak ta 2013 yılında değişen sakatlık oran tablosunu gösterirler.

ozgurmeric74
peki ben yeni rapor alacam o zaman raporun uzerine ne yazdirmak gerekiyor vergi indirimi demesi yeterli mi hem iş için hemde vergi indirimi alacam sorun olurmu gözden arto kbb dan alacam

bide iki doktordan alsam sorun olurmu yoksa amaç 40 ve uzeri mi ??

@yorgunkul72

amaç 40 ve üzeri rapor almak.(isteseniz 8 doktor olsun) alacağınız puanlar balthazard yöntemine göre toplanıp genel oran bulunacak. 2013 senesi öncesi tek göz oranı 40 iken 2013 yılındaki değişiklikle 32 ye düşürüldü diye biliyorum. güncel sakatlık oran cetveline bakınız.amaç 40 ı aşmak.engelli raporunuza başvuru yaparken size verecekleri matbuu evrağa ne için isteniyor bölümüne (engelli kimlik kartı-2022 maaşı-vergi indirimi v.b.) kutucukları işaretleyiniz. 40 ı aştığınızda raporunuzla beraber çalıştığınız işyerinden alacağınız bir (çalışıyor) dilekçesi ile bağlı olduğunuz defterdarlığa vergi indirimi için başvuru yapabilirsiniz.

doğru göz e 40 almıştım simdi 28 veriyorlar kbb sorunum var diye sevineyim mi üzüleyim mi cok saol gercektende yardimci oldunuz

S.a hocam benm rapor %47 sürekli 23.11.2006 da aldim ben vergi indirimi alabilirmiyim erken emekllilik için 1650 günum var 4A liyim ?

Eğer uğraşmak istemiyorum diyorsanız tekrar yeni rapor alıp vergi indirimine başvurabilirsiniz. Hayır ben haklarımı savunmak istiyorum derseniz önce mevcut raporunuz ile başvuru yapacaksınız. Red gelmesi durumunda Cumhurbaşkanlığı'nın eski raporların geçerliliğini koruyacağına dair KHK kararnamesini dayanak gösterir bir dilekçe ile mevcut raporunuzu da ekleyerek gönderebilirsiniz. Bu süreçte bir avukattan destek almanızı öneririm. Dilekçe içeriği ve hazırlanması ile ilgili büyük yardımı olacaktır. Kolay gelsin.

Üst Alt