Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında aldığım rapor ve vergi indirimi ile emeklilik müracaatı yapabilir miyim?

BEYTULLAH1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2006 yılanda sürekli raporum var yine 2006 vergi indirimi için raporumu vergi dairesine götürdüm onlarda ankaraya gönderdi 3 ay sonra %40 olan raporumu %55 olarak yükseltmişler şimdi ben ötv siz araç alcam yada emekli olcam nasıl bi yol çizmem gerekli LÜTFEN cevap verirmisiniz yeni rapor istenirmi bende yada yeni vergi indirimi istenirmi

BEYTULLAH1907
Emeklilik şartlarınız oluştuğunda hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur.
Standart evrakların yanında vergi indirimi yazınızı ibraz etmeniz yeterlidir.
Sizden yeniden rapor istenmeyecek.
ÖTV konusu ise maalesef olumsuz.
Sebeplerini, beni Messenger'de yakaladığınızda anlatmıştım. :)

Merhabalar. Ben 15.05.2002 yılında bir kamu kurumunda ssklı olarak engelli kadrosuyla işe başladım. O yıl %74 vergi indirim oranı verdiler. Yalnız bu oranlar 2008 yılında düşürüldü. Bu durumda emeklilik için hangi oran dikkate alınır?

özgülperi
Kamuda ssk'lı derken 4A lı işçi miydiniz
Belirttiğiniz %74 oranlı raporla maliyeye başvurup vergi indirimi aldınız mı, evetse sürekli miydi ?
2008 de düşürüldü derken, yeni bir rapor mu aldınız ?
Net olması için önce bu soruları cevaplayın.

Evet 4alı işçi kadrosu. 2002 yılında %74 oranla maliyeden vergi indirimi aldım. Evet raporum sürekli. Daha sonra 2009 yılında ehliyet almak için yeniden sağlık kuruluna girdiğimde %56 verdiler. Çalıştığım yer de oranlar düşürüldüğü için yeniden rapor al demediler ama bordroda 3.dereceden vergi indirimi uyguluyor

özgülperi
2002 yılında %74 oranında rapor ile sürekli bir 2.derece vergi indirimi hakkı elde etmişsiniz.
Bu vergi indirimi siz tekrar Maliye Merkez Sağlık Kurulu tarafından değerlendirilmedikçe geçerlidir.
Sonraki rapor maliyeye ibraz edilmemiş, maliye bu rapor üzerinden vergi indirimi değerlendirmesi yapmamış, ve 2.derece vergi indiriminiz hâlâ geçerlidir.
İsyeriniz kafasına göre sizin vergi indirimi derecenizi düşük uygulayamaz.
Hem siz ehliyet için aldığınız raporu işyerine neden veriyorsunuz, neden boş yere karışıklık yaratıyorsunuz ?

Ufukalp, bu durumda 2.dereceden vergi indiriminden 17 yıl 8 ay süreyle emeklilik hakkını elde ediyorum değil mi?

OturanBoğa

bülent bey ben 2008 den önce skk var vede 2008 önce raporum var vede 2008den önce vergi indirimim var bilgi verirmsnz lütfen

BEYTULLAH1907

Kazanılmış vergi indirim hakkı 4a statüsünde erken emeklilik hakkını da garantilemiş olur. Daha sonra rapor ya da vergi indirim hakkı almaya gerek yok.

Üst Alt