Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında aldığım raporu kaybettim. Hastaneden raporumun nüshasını alabilir miyim?

MoonWalker

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum.

Daha önce 2004 ve 2006 da 2 ayrı %42 oranında rapor almıştım. Bildiğim kadarıyla en son ölçütlendirme yasası 16 temmuz 2006 da cıkarılmış.Ben de 2006 da cıkardıgım raporun bu yasadan önce mi yada sonra mı oldugunu hatırlamıyorum (Raporu ne yazık ki kaybettim).
2006 da çıkarmış olduğum raporun bir nushasını almış olduğum hastaneden tekrar alabilir miyim? Yani heyete girmeden sadece 2006 da aldığım raporu isteceyeğim. Böyle birşey mümkün mü ?

Teorik olarak evet, hastaneye gidip o raporun bir nüshasına erişebilirsiniz. Ama genelde bulamaz hastanedekiler... Şansınızı deneyin.

Güzel bir haber

Merhaba arkadaşlar.Ben geçenlerde BİMAR a bir dilekçe yazmıştım.Dilekçemin konusu daha önce %42 olan sürekli ibareli raporumun (2006 dan önce) %32 ye düşürülmesiyle ilgili.

Yaklaşık 2 hafta sonra bugün beni özürlüler idaresi başkanlığından aradılar,daha önce almış olduğum raporun aslını almış olduğunuz hastahaneden mutlaka alın dediler. 1998 den sonraki sürekli ibareli hiçbir rapora (vergi indirimi, erken emeklilik dısında) tekrar sizden rapor istenemeyeceğini, 2006 yılında düzenlenen ölçütlendirmenin sürekli ibareli raporlara hiçbir şekilde etki edemeyeceğini tüm haklarınızı daha önceki raporla elde edebileceğimi söylediler.

Ben de yarın ilk 2004-2006 da aldığım 2 raporun aslini almaya gideceğim.

Bu şekilde mağdur duruma düşen arkadaşlar varsa gerekli mevzuat özürlüler idaresi başkanlığının sitesinde var. Siz de benim gibi eski (sürekli ibareli) raporlarınızı (ben memurluk için kullanacağım) mağdur olduğunuz durumlar için kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Sürekli Raporlar

Sevgili okurlar sizin bilginize danışmak istedim .Ben bugun 30/06/2006 yılında çıkarmış olduğum %45 raporumun nushasını hastaneden asli gibidir damgalı olarak aldım.Raporumda süreklidir ibaresi yer almakta.Fakat ben 2010 yılında tekrar bir rapor cıkartmıştım ve %32 oranında rapor verildi.Sürekli ibareli raporların 2006 da cıkan yasadan etkilenip etkilenmediğini bir türlü çözemedim.Benim %45 sürekli raporum değişen yasadan önce alınmış.Bugun bu raporu kullanabilir miyim yani herhangi bir engel cıkartırlar mı? 2006 da cıkan yasadan sonraki bir raporu isterler mi sürekli olmasına rağmen ?

Fakat aynı yasada yer alan bir bölüm ilgimi çekti :

- Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi

MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi mutlaka belirtilir.

....

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.

Dikkat ederseniz 4. kısımda sürekli rapor almış kişilere 2. bir rapor verilmemesi gerektiği yazılmakta.Bu durum 2006 önceki yasa içinde geçerli mi? Geçerliyse 2010 da daha önce süreki raporu aldığımı hatta 2022 için 2 defa aldığımı belirttiğim halde bana rapor vermeleri yasaya aykırı değil mi ? Bu durumda son aldığım raporun geçersiz olması gerekmiyor mu ?

Son durumda şu,ben BIMAR aracılığıyla bir dilekçe göndermiştim.Yaklaşık 1 hafta sonra Özürlüler İdaresi Başkanlıgın'dan telefonla beni aradılar ve 2006 da cıkartmış olduğum sürekli raporu heryerde kullanabileceğimi,çıkan yasayla sizin özrünüzün değişmediğini söylediler.Şimdi bana bunlar söylendi lakin birçok kurum 2006 dan sonraki bir raporu istiyor.Yani bu durumda ne yapmam gerekli benden yeni rapor istediklerinde özürlüler idaresi tarafından söylenenleri hangi yasaya dayatabilirim ?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Emeklilik için veya evde bakım hizmeti için alınan raporlar güncel olmalı. Bu konuda hukuki süreç olmaksızın kurumlara eski tarihli raporları kabul ettirmek imkansız.

Rapor verilmesi mevzuata uygun mu değil mi diye kafanızı karıştırmayın. Kullanım amacınız ne ise, ona odaklanın ve işinizi görmeye çalışın...

Üst Alt