Sürekli Raporlar
Sevgili okurlar sizin bilginize danışmak istedim .Ben bugun 30/06/2006 yılında çıkarmış olduğum %45 raporumun nushasını hastaneden asli gibidir damgalı olarak aldım.Raporumda süreklidir ibaresi yer almakta.Fakat ben 2010 yılında tekrar bir rapor cıkartmıştım ve %32 oranında rapor verildi.Sürekli ibareli raporların 2006 da cıkan yasadan etkilenip etkilenmediğini bir türlü çözemedim.Benim %45 sürekli raporum değişen yasadan önce alınmış.Bugun bu raporu kullanabilir miyim yani herhangi bir engel cıkartırlar mı? 2006 da cıkan yasadan sonraki bir raporu isterler mi sürekli olmasına rağmen ?
Fakat aynı yasada yer alan bir bölüm ilgimi çekti :
- Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi
MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi mutlaka belirtilir.
....
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.
Dikkat ederseniz 4. kısımda sürekli rapor almış kişilere 2. bir rapor verilmemesi gerektiği yazılmakta.Bu durum 2006 önceki yasa içinde geçerli mi? Geçerliyse 2010 da daha önce süreki raporu aldığımı hatta 2022 için 2 defa aldığımı belirttiğim halde bana rapor vermeleri yasaya aykırı değil mi ? Bu durumda son aldığım raporun geçersiz olması gerekmiyor mu ?
Son durumda şu,ben BIMAR aracılığıyla bir dilekçe göndermiştim.Yaklaşık 1 hafta sonra Özürlüler İdaresi Başkanlıgın'dan telefonla beni aradılar ve 2006 da cıkartmış olduğum sürekli raporu heryerde kullanabileceğimi,çıkan yasayla sizin özrünüzün değişmediğini söylediler.Şimdi bana bunlar söylendi lakin birçok kurum 2006 dan sonraki bir raporu istiyor.Yani bu durumda ne yapmam gerekli benden yeni rapor istediklerinde özürlüler idaresi tarafından söylenenleri hangi yasaya dayatabilirim ?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.