Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında alınan raporlar Ankara'ya gitmeden onaylanıyor mu?

KOKO1968

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Sevgili Arkadaşlar,

2006 yılında sonra yetkili hastanelerde alınan sakatlık raporu otomatik olarak (Yüksek Sağlık Kuruluna) Ankara'ya gitmeden işlev kazanıyor mu.
Yoksa maliyeden illa indirim yazısı olması gerekiyormu.

Ayrıca iş mahkemesi raporlar arasında çelişki düzeltmeye yetkilimidir.

İlginiz için teşekkür eder, esenlikler dilerim.

Vergi ind. almak ise Ankara'ya gitmeden onaylanmıyor..
Engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanmak istiyor iseniz illaki vergi ind. bekgesi almanız lazım..

tşk

ilker bey
teşekkür ederim.
daha önce sizinle yazışmıştık.
mahkeme karar verirse yinede gerekli olacak mı.
mahkeme hastaneye göndermiş rapor istemişdi.
onun üzerine %40 onaylandı şu anda temyizde.
ama veren mahkeme iş mahkemesi idi.

Mahkeme karar verirse onun kararı kesindir. Yani kurumlar hukuki olarak mahkemeye itiraz edebilir ama son karar mahkemenindir.

Onun dışındaki tüm raporlarda son karar Kurum sağlık kurlunundur.

Mahkemeye ve sürece dair biraz detaylı bilgi verir misiniz lütfen

Oturan boğa

Sayın oturan boğa,

emeklilik için 2006 yılında başvurdum
ssk bende maliyedeki raporu istedi
yıllar önce gelen rapor varmış ben onu hatırlamadım.
Oradaki rapor %30 du emekli olamadım.
Işyerinden de ayrıldım
bende bunun üzerine mahkemeye başvurdum
mahkeme kurumlardan (maliyeden yazıyı istedi)
% 30 gördü hastanede eski raporu istedi oda % 40 geldi iki rapor arasında uyuşmazlık olduğunu son kez kurul heyetince tekrar rapor veririmesini ve bu çelişkini bitirilmesini hastaneden istedi hastane uzun uğraşmlardan sonra 40 verdi.
Mahkeme emekliliğimin geçerli olduğunu ve sakat statüsünde olduğum yönünde karar verdi.
Ssk temyize gitti.
Korkum şu kararı veren iş mahkemesi idi acaba iptal onaylanır mı onaylanmaz mı korkum bu

Olumsuz

şayet temyizden onaysız gelirse ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor bu konuda bilgisi olan arkadaşımız varmı?

Bence temyiz de lehine sonuçlanacaktır. Kurumlar usulden itiraz ederler, yoksa kendileri de biliyordur yönetmelikte/cetvelde hangi oranda rapor verilmesi gerektiğini ve hastanenin raporunun doğru olduğunuz...

Temyiz sonucu mahkeme kararı bozarsa, yerel mahkeme yeniden değerlendirir ve ya önceki kararında ısrar eder (gerekçesini yineleyerek temyiz mahkemesine bırakır son kararı) ya da temyiz kararındaki gerekçeye göre kendi kararını gözden geçirir ve kendi kararını o yönde değiştirir.
Bekleyip görmekten başka yol yok.

beklemek

beklemek oldukça artık ağırlaştı.

bilgileriniz için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Üst Alt