Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında çıkarılan kanun ve vergi indirimli araç için rapor oranı!?

Danua.

Üye
Konular
106
Reaksiyonlar
3
2003 yılından beri H sınıfı ehliyete sahibim.
Bu gün bir gazetede Vergi İndirimi ile araç alacak olanların 2006 yılından sonra %40 rapor oranına takılıp alamadıklarını okudum.
Aslı astarı var mı ?

Ali tezelin bölümünde yazıyordu.
Siteye baktım bulamadım sadece gazetede galiba.

tamam haberi bulup okudum. ama şunu da söyleyeyim nisan 2010 yapılan değişikliklerle birlikte. yüzdelik önemli değil özel tertibatlı araç kullanır ifadesi h sınıfı ehliyeti olanlar için sorunsuz kılıyor.

bilen bilmeyen herkes konuşup ahkam kesiyor. maliye memurlarına sorsanız onlarda başka cevap verir. en güvenilir kaynak maliyenin mevzuatıdır. onuda aşağıya kopyaldım . kırmızı yazılı yere dikkat buyurun

Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması.
[...]
a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.

Yok böyle bir şey... Vergi avantajlı araç alımında oranın hiç bir önemi yoktur. Aracı kendisi kullanacak olanlar için oran %10 da olsa %99 da olsa fark etmez.
Sadece, aracı kendisi değil 3. derece yakınlar kullanacaksa, o zaman %90 ve üzerinde rapor olması şart. İşte burada 2006'da düşürülen rapor oranları insanları mağdur ediyor.

sakatlık oranı %90ın altında olanlar H sınıfı ehliyeti olması ve sakatlığa uygun tertibatlı araç kullanabilir raporu olması şartıyla herhangi bir oran sınırlaması olmadan ötv muafiyetinden yararlanarak araç alabilirler

burda %90 altında sakatlığı olanlar için oranların düşürülmesi sorun teşkil etmiyo ama üzerinde olanlar için olumsuz olmuş

kardeş duyumum o ki eğer rapor oranı %40 ın altında olduğu zaman sağlık kurulu özel tertibatlı araç kullanır v.b. raporları vermediklerini duydum. doğru mudur?

bana hastane % 40 ın altında kalan raporum için özel tertibatlı araç kullanabilir raporu vermişti ama o zaman 40 altında ötv den yararlanamadığım için yeniden muayene istedim ve detaylı muayene sonrasında gerçek oran 42 çıktı yani özellikle vergiden yararlanmak için özel donanımlı araç kullanmak için rapor istediğini belirtirsen ve engelin buna uygunsa veriyolar

yani gaz fren debriyaj ve vitesi normal şartta kullanmaya engel bi durumun varsa ki bu ortopedik özürde geçerli sorun çıkarmadan rapor veriliyo

Rapor oranının hiç bir önemi yok arkadaşlar. Mühim olan tek şey rapordaki ibaredir.

Üst Alt