Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında işe başladım. 2010 yılında organ nakli oldum. Malulen emekli olur muyum?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkdaşlar bende bu konuda yardımınıza ıhtıycım var....

Ben 2006 ylında işe basladım ve 2010 yılında bır rahatszlık gecırdım organ naklı oldum 1800 prim dolmasına az kaldı bunun içn calıştıgım sure ıcınde bır rahatslık oldugu için malulen emekli olma hakkım var mı ?

İlk işe başladığınız da malul derecede engeliniz olmadığına göre 10 yıl 1800 gün ve % 60 oranın da raporunuz var ise kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

ilker bey bır kurumda engelli kadrosunda çalışıyorumm hala da çalışmaktadım ama rahatszlıgım çalışma yılı içersnde oldugu içn 5 yıl sıgortalı ve 1800 gun de malulen emekli olabılırsn dedıler

2006'da sigortalı oldum, 2011'de böbrek nakli. Malulen emekli olabilir miyim?

bende bukonuda nere yazacagımı bılmedığim için buradan da yardımcı oluncagı kaanatındeyım inş

2006 yılında işe başladım engelli kadrosundan ve 2011 yılnda da böbrek nakli oldum bu durumda malulen emekli olma sansım nedır?

ayrıca 10 yıl sart gecerlli organ nakiklerinde duydugum kadrı ile kosulsuz denıyor nederece dogru?

paylaşırsanız cok sevınırm...

(2006 +) 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primi tamamladığınızda Malulen emeklilik talebince bulunabilirsiniz.

Eğer askerlik yaptıysanız, ilk sigortalılığınız askerlikten sonra idiyse, askerlik borçlanması yaparak hem sigorta başlangıç tarihinizi o süre kadar geriye alabilirsiniz hem de prim gün sayınızı arttırabilirsiniz.

sayın bülent bey ;

organ naklin olunan hastalarda koşulsuz malulen emeklilik getirildi dıye duyum yapıldı ? bu kapsamda sart aranmıyor bıldıgım kadarı ile acaba yanlış mı?

10 yıl şartı halen devam ediyor. Ancak Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl şartı aranmaz, 1800 gün prim tamamlandığında malulen emeklilik gerçekleştirilir.

Tsk ederim bülent bey budurumda 2 yıl daha çalışmam gerekicek prım tamam yıl mecburi ozamn hayrlsı bakalım 2 yıl daha dayancak zamanımz olur inş

bende 2006 sıgorta gırıslıyım %88 raporum var yenı aldım 2420 ssk prim var ne zamn emekli olabılırım ılgılenırsenız sevınırım

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün ve %60 üzeri rapor olması gerekli sizin tek ihtiyacınız olan süre gün/ay/2006 tarihinden önce askerlik yapmış iseniz süreyi borçlanarak işe giriş tarihinizi geri çekebilirsiniz.

ilker bey ;peki malululen emklilik işlemlerimde tekrar rapor ıstenıcekmıdır benden raporum yenı gecen hafta sürekli olarak aldım vergı ınd var

Evet malulen emeklilikte kurum sevkiyle yeni rapor almanızı isterler, elden aldığınız raporları kabul etmezler. Bu rapor vergi indirimindeki gibi oranlı olmaz, sadece tanı yazar.

kısmet hanım; zaten 2016 yılında malulen emekli hakkını dolduruyor olacagım bu raporu kurum kabul etmeyecek mı bu durumda kurum kendı surekli ibareli verdi

Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

sgk kendisi sevk eder yeniden malulen olacağınız için, erken emekli olacak olsaydınız istenmezdi.

erken emeklilik den kastınız 15 yıl 3600 gun degilmi kısmet hanım ayrıca ılgınız için tesekkür ederım

Malulen emeklilik 10 yıl 1800 gün olandır.

Erken emeklilik 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanlar için ve vergi indirimiyle ssk'dan emekli olacaklar için tablo şudur:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt