Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında işe başladım. % 51 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

adil12

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
6
Ben 2006 yılında temmuz ayında işe başladım.

2014 yılında %51 özürlü oldum. %45 işitmeden %10 hemolitik anemiden.

Şu an 656 Prim günüm var.

Şöyle madde gördüm.
3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Ben ne kadar prim doldurursam EMEKLİ Olurum.

Arkadaşlar ben blmiyorum yasayı ve hesaplamayı biri bana söyleyebilirmi rica etsem.

Statünüz nedir, bağkur, ssk, emekli sandığı?

Yukarıdaki alıntıladığınız şartlar memurlar için,

siz 4a'lıysanız şu tabloya bakmalısınız:

2008_oncesi.PNG

20 yıl 4400 günle emekli olursunuz.
Ayrıca vergi indirimi almanız gerekiyor çalışıyorken, ssk'dan emekli olmak için.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Sigorta girişim 2006. 3 deredece engelliyim. yönetmenliğe göre 20 yıl 4400 prim diyor. Benim 4300 prim gün oldu. 2006 girişli olduğum için 2026 yılında 4400 primi doldurduğumda emekli oluyorum di mi? bilginiz var mı?

20 yıl 4400 prim diyor ya. 20 yıl çalışma hayatı demek di mi? 2006 ta girdim 2026 ta bitiyor.

Evet 2006 da sigortalı olduğunda yaşın 18 ise dedigin gibi yaşın 17 ise 2007 den itibaren 20 yil

22 yaşında ilk kez sigortalı oldum. vay be 10 sene önceki mesajımı gördüm. Nerden nereye. 10 senedir çalışıyorum. primi doldurmama 3 ya da 4 ay kaldı. Şimdilik 2026 yılını bekleyeceğim o zaman. o zamana kadar 2 yıl daha çalışırım. 2026 yılında çalışma hayatımın 20 yılı doldurduktan sonra emekli olmaya hak kazanıyorum. Ama bu 2 yıl içinde ne yasalar çıkar bilmem. Ben hayatım boyunca çalışmalıyım.

Üst Alt