Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2006 yılından önce alınan vergi indirim raporu geçerli midir?
Maliyeye yapacagınız müracatta memurun insafına kalmış bir durum bazımemurlar alıp ankaraya yollayabiliyor ama bazı memurlar yetkili hastaneye sevk ediyor..
2006 Tarihli raporla vergi indirimi alamazsınız. 2006 yılından bu yana engelinizin arttığını veya azaldığını nasıl bilecekler ki. İlker'in de dediği gibi bazı memurlar gönderebiliyorlar ama yanlış bir uygulama. Ve bu arada açtığın başlıkla sorduğun soru çelişiyor. Zira ilerde çalışırsam diye vergi indirimi için rapor alınmaz.
fasaya raporu aldınmı alacakmısın eger aldınsa tabiki geçerli ama alacaksan müracatını yparsın hastaneya sevk ederler ve tarafına bildirirler olumlu yada olumsuz
1- vergi indirimimi ben ekim 2005 tarihinde aldım.
2-raporumuda 03-12-2004 tarihinde aldım.
yanlız bunların asılları ilk iş yerimde. ve onlarda kalması gerekiyormuş. ben bunları eski işyerimden alıp notere götürüp aslı gibidir yapıp her ihtimale karşı elimde bulunmasını istiyorum.
bu durumda rapor ve vergi indirimi geçerli olur mu yoksa olmaz mı? yada noter onayı olmadan fotokopileri elimde kalsa bir farklılık varmı?
Hiç gerek yok celik bende iş yeri degiştirdim.
Tek yapman gereken yeni iş yerinden çalıştıgına dair imzalı kaşeli bir yazı alıp Maliyeye vermek Maliye yeni işyerinize Vergi ind. faydalandıgına dair bir razyı yazıp yolluyor o yazıdan kendine alabilirsin..
o zaman bu durumu insan kaynaklarına bildiriyim ben. işe başlamadan önce zaten benden eski vergi indirimi raporumun fotokopisini almışlardı. demek ki göndermek için istediler.
peki ilker abi rapor hakkında ne düşünüyorsun. hani onu noterde onaylıyım mı? farkındaysan yeni rapor alan arkadaşların hepsi oranı düşük veriliyor diyorlar. ben 03-12-2004 yılında aldığım %40 raporumun aslını noterde onaylatıp alsam. baktın ki ilerki zamanda lazım olucak ki kesin olur elimde bulunsun. birde zaman geçtikçe eski işeyerinden raporun aslını alıpta notere onaylamak zor olur bence. baktınız ki iş yeri bulamıyorum değer..