Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da aldığım raporla vergi indirimine başvursam mı karar veremedim?

besiktaslı2

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
:) öncelikle herkese mrb , siizin yardımınız gerek ben de % 40 engelliyim . vergi indirimi için başvuru yapmak istiyorum ama biliyorsunuzki sakatlık oranları çok düştü
ben 2006 da aldığım bi raporum var % 40 şimdk vergi inidirim için heyet girsem düşük vercekler ama elimdeki raporumu verirsem ankaraya gitcek sonuş ne olur bilemiyorum
eğer oranımı düşülürlerse o zaman elimdeki raporum da gitcek ne yapmam gerek kararsız kaldım :confused:

16 Temmuz 2006 sonrasında alınmış bir raporsa ve bir kruum sevki ile alınmışsa, defterdarlık raporu kabul edebilir. Şans...

Ama elinizdeki rapordan olmak istemiyorsanız, raporun noterde Aslı Gibidir nüshasını alın ve onunla başvurun defterdarlığa...

??

ewt ama vergi dileekçesin'de rapor un kendisini istiyor aslı olmaz diyor yoksa bende hastaneye gdip aslı gibidir die çıkartcaktım
yada eminmisiniz noter den yaptım mı kabul ederler mi

Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinde noter onaylı raporun geçerli olduğu çok açıkça yazılıyor (bkz):
Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

Üst Alt