Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da memur olarak işe başladım. Malülen emeklilik şartlarım nedir?

vurgunay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sitede çok konu varda çok karışık anlayamadım benim sorum
15.05.2006 tarihinde hizmetli memur olarak ise başladım 12 yıldır çalışıyorum 2014 %45 sürekli rapor aldım vergi indiriminden yararlanıyorum ssk ya malulen emeklilik için baş vuruda bulundum ssk dan araştırma hastanelerine tekrar malulen emeklilik için baş vuruda bulunmamı söylediler baş vuruda bulunmadım malulen emekli nasıl olurum

Malülen emeklilik için işe başlarken sağlam olmak memuriyet sonrasında %60 kayıp oranı gösterir rapor almak şart. (yada işe başlarken var olan sakatlığı iş aşamasında ilerlemesi de kabul edilebilir)..

sizin durumunuz engelli emeklilik konusuna uygun. Bu nedenle en az 15 yıl çalışma olanağı da şart.

vurgunay

Malulen emekli olamazsınız. 39/j maddesi gereğince 5400 hizmet süresini doldurmalısınız ki %40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilesiniz

2008 öncesi sigorta sonradan engelli olmak

Merhaba arkadaşlar ben 2006 da memur oldum 2014 engelli oldum %40 rapor aldım 12 yıldır çalışıyorum toplamda ne zaman emekli olurum çok merak ediyorum

3990 pirim var ne zaman emekli olabilirim

%45 rapor 3990 pirim 2006 sigorta girişi memurun ne zaman emekli olabilirim memur olduktan sonra engelli oldum 2014 te malul oldum

vurgunay

Memur oldukta sonra engelli olmuşsanız emeklilik için 5510 geçici 4. maddeye tabisiniz.

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
hizmet günü ile emekli olunur.

iyi günler ben 2006 da memur oldum 2014 de engelli oldum %45 raporum var 12 yıldır çalışıyorum emeklilik şartlarım nedir

vurgunay
Emekliliğiniz 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesine istinaden olacaktır.
Söz konusu maddeyi aşağıya alıyorum. İkinci paragrafın "b" fıkrası sizin durumunuza uygundur.

Geçici 4. madde:
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Üst Alt