Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da öğretmen oldum. Engelliyim. Ne zaman emekliliği hak edeceğim?

fg50

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
hasan hoca

İyi akşamlar Hasan Bey, ben de 14 yıllıdır öğretmenlik yapıyorum 42 yaşındayım, 2006 ilk göreve başlama yılım.Bedensel engelim var ama normal statüde görev yapıyorum. Normal şartlarda hem yıl olarak hem de yaş olarak emekli olabileceğimi pek sanmıyorum, tabi ki Rabbim hayırlısını versin.
Benim merak ettiğim siz engelli kadrosuna dahil olarak mı görev yaptınız? Erken Emekli olabilmek için ne tür süreçlerden geçtiniz? bana bir bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

fg50

sonradan rapor aldımsenin oran kaç orana göre emekli olabilirsin belki

erken emeklilik cetvelleri incelersen

%45 atipik psikozum 2004 ocak ayında öğretmenliğe atandım 2011 yazında geri hizmete alındım ve masa başı memurluğa geçtim. İmkanın varsa sen de böyle yap. Çalışmak her anlamda daha iyidir.. Hakkında hayırlısı olsun

fg50

Sonradan engelli olan memurlar 5510 geçici 4ç maddeye göre emekli olurlar. Onun şartları da şu şekildedir:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Burada sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alınacağı belirleyicidir.

Üst Alt