Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da sigortalı, 2009'da engelli oldum. Ne zaman malulen emekli olabilirim?

cerbe

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 2009 dan beri engelliyim ilk sigorta girişim 2006 yakında prim yatırmaya başlayacaz 1800 günden emekli olabilirmıyım

cerbe

2016'da en az 1800 gün de primin varsa, malulen emekli olabilirsin Mikail.

Primleri olabildiğince yüksekten yatır ki olası maaşın da biraz kayda değer olsun. Eğer en düşükten yatırırsan, emekli maaşın 600 TL'lerde kalır ki, ok anlamsız olur.

mrb arkadaşlar 2006 ssk girişi ve cok az gunu olan yuzde 96 raporu olan biri nası emekli olur bakım maaşı alıyorum

OturanBoğa bülent abi bu primi nasıl yatırabilirim isteğe bağlı sigortamı yatıracam

cerbe

Ya çalışan statüsünde sigortalı olup primlerini tamamlayacaksın ya da isteğe bağlı sigortalı olup dışarıdan prim yatıracaksın. Ayrıca askerlik yapmışsan, o süreyi de borçlanıp prim gün sayına ekletebilirsin emeklilik zamanı geldiğinde

Primler tamam olup da malulen emeklilik için sgk'ya başvurduğunda seni hastaneye sevk edecekler. Oradan verilecek rapor sgk sağlık kurulu tarafından maluliyet cetveli'ne göre değerlendirilecek ve malulen emekliliğin onaylanacak

abi calışan statüsünde olursam bakım maaşım kesilmezmi normaldede calışamam 96 seviyesınde engelliyim askerliği yaptım
OturanBoğa abi birde diyelim 1400 gün yatrdım 460 gunde askerliği aldım hemen emeklı olacammı yoksa zamanı varmı bayburtta sordum sigorta başlangıcından sonra 10 yıl beklemm lazımmış günüm dolsada

cerbe

Çalışan statüsünde sigortalı olursan en az asgari maaş kazancın olduğunu varsayarlar ve yeniden gelir hesabı yaparlar. Eğer öngörülenin üzerinde gelir olursa da evde bakım maaşını keserler.

2006 ssk girişinin üzerinden 10 yıl geçti bile. Primlerin tamam olduğu günü takip eden gün emeklilik başvurusu yapabilirsin.

OturanBoğa demek oluyorki kendim yatıracam mecbur

abi örnğin 2006 dan bugne kadar ara verdım ya o arayı saymıyomuşlar bugun prim yatırmaya başlasam 3 sene sonra bitse yatırma işi sonrasında 7 sene daha bekleyıp 10 seneyı doldurmam lazımmış

cerbe

Hayır. Askerlik borçlanması dahil 1800 primin tamamlandığı günün sabahı emeklilik başvurusu yapabilirsin.

Merhaba bulent abi

doğum tarihim 07.01.1988
benim 2006 sigorta girişim var
150 gün prim yattı ve askerliği de yaptım
emekli olma imkanım var mı

taaa 2012 de bir avukat 100 bin TL yatirman lazım dedi 100 bin TL olsa niye emeklilik için ugrasayim demiştim

cerbe

Primler 1800'e tamamlanacak ve SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alacaksın. Ancak o zaman malulen emekli olabilirsin.

Askerlik süresini borçlanarak toplu yatırabilirsin. Kalan süre boyunca da isteğe bağlı sigorta primi yatırıp 1800'e tamamlarsın prim gün sayını.

cerbe

Yok, 4a çalışan statüsünde sigortalı da olabilirsin. Önerim, olabildiğince yüksekten prim yatırman. 15 bin tl maaş karşılığı sigorta primi mesela. Böylece emekli maaşının aşırı düşük olmasının önüne geçebilirsin. Ama bu seviyeye ekonomik güç yetmiyorsa, o zaman ortalam sakın yatırma, asgari ücretten yatır...

Abi bir akrabam yanında çalışıp sigortalı olsam, asgari ücret kadar gelirim olacak ki ben maaş almayacağım bakım maaşı kesilir mi

cerbe

Çalışan olarak sigortalı olabilirsin tabii. Ama dediğin gibi, asgari ücret kadar gelirin artar ve evde bakım maaşı açısından yeniden değerlendirilmeyi gerektirir. Eğer sınır aşılırsa, o zaman evde bakım maaşı kesilir.

Üst Alt