Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da sigortalı oldum. %50 raporla ne zaman emekli olurum?

göktaşı

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba aklıma takılan bir kaç soru var bilgilendirirseniz seviniri

1- 2006 yılında ilk sigorta sicilimi aldım ve şuan çalışmıyorum ve 1050 primim var yaşım 28 ne zaman emekli olurum ve yaş beklermiyim.

2- engelliler kaç prim sayısında emekli oluyor

3- 2011 tarihli % 50 raporum var bu raporla iş bulduğumda vergi dairesine başvurduğumda eski primlerim emeklilik için baz alınır mı

4- vergi dairesinde başvurduğumda sonuç ne zaman gelir ve bu askari ücretli maaşa ne kadar katkı sağlar maddi olarak

bu sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

1.%50 raporunuz ile 3.derece vergi ind.hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz..
..../...../2006+20 : ..../..../2026 yılında emekli olabilirsin.
Engelliler için yaş şartı bulunmamaktadır..
2.Engel oranınıza ve işe giriş tarihine göre değişiklik gösterir.. siz 20 yıl 4400 güne tabisiniz..
3.Evet ilk işe başlama tarihinden itibaren bütün primleriniz baz alınır..
4.Vergi dairesi vergi ind.belgesi ile ilgili sonucu 45 gün içerisinde tarafınıza bildirir..
5.Vergi ind.hakkı kazanır iseniz 2011 yılı itibari ile maaşınıza 25.50 tl katkı sağlar..

veri indirim hakkı kazanmama gibi bi durum söz konusu olurmu vev 20 sene çok değilmi ben 3600 diye biliyorum

abi benim rapor % 50 cetvel bende acılmıyo pc de problem var bu dereceyle kesin vergi indirimim olurmu

kesin diye birşey söz konusu degil maliyenin verecegi karara baglı ...

eger raporunuzu aralık 2010 dan almışsanız yada o tariten sonra sonra çıkarirsaniz yeni sakatlık cetveli oranina göre hayir deme şanslari çok az ama eski raporlara hayir diyip ugraştirmalari mutemel arkadaşim

vergi dairesine baş vurdugum engelli indiriminin sonucunu nereden ogrene bilırım

Müracaatınız dan sonra 45 gün içerisinde tarafınıza bildirilir.Şimdi bekleme zamanı....

45 gün oldu sanırım ama bana bildiri falan gelmedi iş yerine gelmiş olupta bana sölememiş olma ihtimalleri varmı

O zaman Müracaatı yaptığın yere git ve ne aşamada olduğunu öğren..

bende başvurduğumda iş yerime gelmişti sonuç bilgin olsun ama bulamazsan başvurduğun yerden ögrenebilirsin

işyerınden aldın bodro kağıdına yansıyor maas farkıyla ilk masta gelince.

İşyerinize gönderilir mutlaka... Ve evet, sonucu en net defterdarlıktan öğrenirsiniz.

Şuradan bilgi edinmeyi de deneyin: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

Üst Alt