Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da sigortalı oldum. %51 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

soyer

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
forumlarda konuyla ilgili cesitli bilgiler buldum en sonda siteden ali tezel in bilgilendirmesini okudum ama tam bir kafa karısıklıgı oldu tam olarak neye bağlı olacagımı anlamadım
2006 yılından beri sigortalı olarak ssk ya bağlı olarak çalışıyorum kesintisiz olarak 5 yılı doldurdum raporumu alalı 1 hafta oldu baltazar formulu ile baltalana baltalana %51 kaldı

öncelikle sunu sormak istiyorum raporumu iş yerimde kullanmaz isem bana bir zararı olurmu cunku başka bir çalışan engelli arkadasımı benim yüzümden işten çıkarmalarını istemem çalıştıgım kurum sadece kanunların gerektirdigi kadar engelli çalıştırıyor bende bir baska arkadasımın ekmeginden olmasını istemiyorum

2.olarakta emekli olabilmem için kaç yıl öncesinden sigorta girisli olmam ve nekadar prim odemem gerekli (engelim işe girişimden sonra ortaya çıktı )
suan ssk liyim engelli kadrosu ile devlete yani emekli sandıgına gecis yaparsam emeklilik süremde bir degisiklik olurmu ?

1.İş yerinizde bir sorun olamaz bilhakis iş veren daha az ssk prim ödemesi yapar mesai arkadaşınızın işten çıkarılması söz konusu olamaz...
2.Elinizdeki rapor ile 3.derece vergi ind. hakkı alır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursun ..
.../..../2006+20 : ..../..../2026 yılında emekli olursunuz...
Memur olur iseniz 5510 sayılı yasaya tabi olursunuz ve emeklilik şartlarınız değişir.

Bence siz yine de raporu işyerinize vermeyin... Dediğiniz gibi, arkadaşınızın işine son vermek için bir bahane olarak kullanılabilir.

Sakat statüsünde erken olabilmek için sakat statüsünde çalışma zorunluluğu yok. Sadece, çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında defterdarlığa müracaat edip sakatlık indirimi elde etmeniz gerek (bu şart sadece ssk'dan emekli olacaksanız geçerli): http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

İlker'e ek olarak, eğer sigortalı olduğunuz tarihten sonra işgücünüzü %60 ve üzeri kaybederseniz, bu durumda 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle Malulen emekli de olabilirsiniz... İleride rahatsızlığınız ilerlerse diye not düşmüş olayım..

merhaba benim de bir sorum olacak konuyla alakalı

2006 ssk sigorta girişliyim
2011 yılında % 51 rapor aldım. yaklaşık 1 sene kadar önce de vergi indirimi için ankaradan % 43 olarak geldi vergi indirimi
ömss ile mayıs ayından beri memuriyette başladım. emeklilik şartlarım nasıl olacak?
ssk ile emekli olsaydım 2026 yılında 20 yıl olarak gereken sigortalılık şartım 4400 gün olacaktı
şu durumda emeklisandığındanda aynı şartlardamı emekli olacağım yoksa değişiklik var mı ?

Üst Alt