Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da sigortalı oldum. %57 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

neoplis

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
64
ilk işe giriş tarihi 2006 saglam olarak
iş kazası taihim : 2007 yılı
yüzde 50 özürlü raporu aldım ve tedaşda SSK LI İŞÇİ OLARAK İŞE BAŞLADIM
GEÇEN AY % 57 İLE VERGİ İNDİRİMİNE BAŞVURDUMÇ SENEYE KONTORL OLMAK ŞARTIYLA ONAYLANMIŞ. % 57

TÜM BUNLARA GÖRE BEN NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM.

2006 sigorta girişi %57 engel oranı ile 20 yıl 4400 güne tabi emeklilik şartı.
Eğer bir yıl sonraki kontrolde engel oranımız %60 üzerinde çıkarsa 18 yıl 4000 gün ile emekli olursunuz.
Şu an için 2026 yılı, %60 üzeri olursa 2024 yılında.

3 .derece engelli emekliligi ! Lütfen bilen yazsız sadec

Arkadaşlar 2006 tı da normal SGK lı olarak ilk SGK girişliyim. Daha sonra iş kazası geçirip engelli oldum ve 2008 de Kamuya işçi statüsünde engelli işçi olarak başladım. 3 derece vergi indirmim var .Bu duruma göre 4400 gün ve 20 yılda emeklilik hakkım var bunu biliyorum. Fakat benim daha 5 yıl beklemem lazım. ''' Eger ben Kamudaki işimi istifa edip bırakırsam hiçbir yerde çalışmasam bile 5 yıl sonra emekli olabilir miyim ? ''' Dışarda çalışma ve prim yatırma mecburiyetim var mı ? ( Psikolojik rahatsızlıgım var sanki bitkisel hayatta gibiyim hastane ile felan ugraşmadakta istemıyorum o yüzden bırakmayı düşünüyorum )

evet sigortalı olarak prim ve yılı doldurmanız gerek o yuzden işi bırakmayın.benimde 19 yıl istenıyor beklemedeyim

neoplis

Prim gün sayısı tamamda sigortalılık süresini çalışmadan bekleyebilirsiniz.
Ama unutmayın, genel sağlık sigortası primi ödemeniz gerekebilir bu durumda.

2006 yılında işe girdiğiniz için 20 yıl 4400 gün şartlarına tabisiniz. işe girişten sonra engeliniz oluşması nedeniyle yeni yapılan kontrollerde oranınız eğer yüzde 60 üzerine çıkarılırsa, malulen emekli olmaya müracat edebilirsiniz. süresi de 10 yıl.

abi neden genel saglık sigortası ödemek zorundayım ?

neoplis

Herkes genel sağlık sigortası kapsamında olmak zorunda teorik olarak. Gelir hesabı yapılıyor ve ne kadar prim yatırılacağımna karar veriliyor...

Askerlik borçlanması ?

Arkadaşlar 3. derece vergi indirimim var. Bu orana göre 20 yıl 4400 güne tabi emeklilik hakkım bulunuyor. Sizlere Sormak istedigim konu şu ilk sigorta başlangıcım : 22.11.2006 ama ben askere 20.05.2005 tarihinde gittim. 15 ay Askerlik borçlanması yaptıgım zaman SGK başlangıcım askerligin başladıgı tarih mi oluyor ? yani ben 22.05.2025 te SGK nın istedigi 20 yılı doldurmuş oluyor muyum ?

önemli olan ne zaman emekli olacağın değil ne kadar maaş bağlanacağı

neoplis

22.11.2006 tarihinden 15 ay geriye gidip sigorta başlangıç tarihini o tarih olarak hesaplayacaksınız (15 ay borçlanma yapacağını farz ediyorum)

Üst Alt