Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da SSK'lı, 2011'de memur oldum. Şimdi yine özel sektöre geçeceğim. Emeklilik..?

dandanakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
İyi günler durumum biraz karışık olduğu için konu açma gereği duydum. belki benimle aynı sorunu yaşayanlar vardır onlara da ışık olur.

öncelikle 32 yaşındayım. 2006 sgk girişim var ve 2011de memur olarak atandım bir ay önce özel sebeplerden memurluktan ayrılmak zorunda kaldım.
özel sektörde hayatıma devam edeceğim.

engelli raporum 15günlük %43 oranlı ve herhangi bir işlem yaptırmadım daha.

Emeklilik olarak hangi şartlara bağlıyım acaba?

2006 sgk girişi ve biraz prim günüm var yaklaşık 300 gün.
Emekli sandığınıdan 1500 güne yakın primim var.
Fakat engelli raporunu yeni aldım ve daha herhangi bir işlem yapmadım.
Sgk'dan çalışmaya devam edeceğim.
Öncelikle engelli raporu işe hangi işlemi yapmam gerekiyor bir yere başvuracak mıyız yada vergi indirimi durumu hala geçerli mi?
İkincisi hangi prim günü ve yıl şartı benim için geçerli yardımcı olursanız sevinirim.

dandanakan

Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmiş olmak şartı ile emeklilik için (gün/ay/2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+emekli sandığı+bağkur+askerlik borçlanması vs. hepsi dahil) 4400 prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

Vergi indirimine başvurmak için ya elinizde engelli sağlık kurulu raporu olmalı, ya da defterdarlık eliyle hastaneye sevk alıp yeni rapor almalısınız.
Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Merhabalar, hepinize kolay gelsin. Kafam çok karışık ve ne kadar arastirdiysam doğru bilgiye ulaşamadım. Yardımlarınızı rica edeceğim;

2006 yılı sigorta girişim var fakat 250-300 gün kadar. 2012 de memuriyete atandım, engelli değildim. 2021 yılında engelli raporu aldım sureliydi, şimdi 2024 raporum sürekli.
Okb yuzde 40, şeker yüzde 20, tansiyon 10, kolestrol 10, ürinet sistem 5. Baltazara göre 61 oluştu.

Ben sanırım 5510 a göre ve sonradan engelli olan memur sartlarina göre emekli olacağım. Fakat çalışma kaybı oranı vb. . Kafam çok karıştı. Şartlar nelerdir yardımcı olurmusunuz

Merhabalar. Okb den yüzde 40 raporum vardı kısmen düzelen olarak, suresiz. Bu tek hastalık olmasına rağmen SGK hastalık listesinde sadece ağır olanına yer verilmis hafif yada orta yok. Engelli yönetmeliğinde yüzde 60 iyileşmeyen, yüzde 40 kısmen iyileşen iken, SGK hastalık listesinde kısmen iyileşenin oranı hafif yada orta olarak yok.Yani çalışma gucu kaybı olarak 0 miyim ben. Çıkamadım işin içinden yardımcı olur musunuz

Üst Alt