Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da SSK'lı 2012'de memur oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

Anacreon

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben 657 ye tabi memurum bir bakanlıkta uzmanım. 2012 yılında memur oldum. SSK lı olarak sisteme girişim 2006.
ağır derece uyku apnesi ve koah hastasıyım. Doktorlar bu iki kronik hastalığım için %35 ve %20 sürekli ibareli engelli raporu verebileceklerini söylüyorlar. Balthazard la 40 üstü ediyor.
Henüz 11 yıldır sgk sistemindeyim ve erken emeklilik halinde 2028 de emekli olurum gibi gözüküyor. Sgk yı aradığımda raporda sürekli ibaresi de olsa emeklilik talebim olduğu zaman beni hastaneye kontrol için sevk edeceğini iletti.

Bu durumda şu anda rapor almam anlamsız gözüküyor ancak ben bu durumu anlayamıyorum. Sürekli ibareli rapor da alsam beni kontrol muayenesine gönderecekler mi? Bana hak sağlamayan bir engelli raporunu almak istisnai ve yurtdışı görevler bakımından bana yıllarca engel teşkil edecek ama emeklilik hakkı vermeyecek mi?

Eğer memur değil SSK lı olarak çalışıyor olsaydım vergi indirim belgesini almam emekli olmam için yeterli miydi? SSK lı lar bu kontrol muayeneleri e girmiyor gibi anlıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Anacreon

Evet, 1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olacak kişiler emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almak zorundalar. Bugünden alınan raporun da vergi indiriminin de emeklilikleri açısından bir etkisi olmaz.

Kontrol muayenesi ise başka bir mevzuu. Emeklilikte ille de kontrol istenecek diye bir şey söz konusu değil.

Evet, eğer emeklilik ssk statüsünde olsa, o zaman bugün elde edilmiş vergi indirimi size emeklilik hakkını da kazandıracaktı (çünkü ilk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den önce)

Emeklilik için (gün/ay/2006 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+memuriyet vs. toplamda) 4500 prime tabisiniz. Yani gün/ay/2024'de emekliliği hak edeceksiniz. O gün geldiğinde %40-49 arası rapor alacağınızı varsayıyorum tabii.

çok teşekkür ederim. bu durumda memuriyetten istifa etmem halinde SSK statüsünde emekli olursam eski kanuna tabi sayılacağı anlamı mı çıkıyor

Anacreon

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleştirilir.

Üst Alt