Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da SSK'lı, 2014'de memur oldum. %47 raporla emeklilik şartlarım nedir?

halitcuce

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. Size kısa bir sorum olacak. 10.02.2006 da ilk sigorta girişim var. Bu tarihten itibaren 2464 gün ssk pirimi ödedim. Daha sonra 2013 yılında yüzde 47 engelli raporu almak zorunda kaldım. 09.10.2014 ekpss ile engelli memurluğa atandım. Emeklilik yaş durumum nasıl olacaktır acaba. Hayırlı günler.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun,

Engelli raporunuzu vergi dairesine verip vergi indiriminden yararlanmanız gerekmekte, bundan yararlanır iseniz; Vergi İndirimi İle Engellilik Durumundan dolayı erken emekli olabilirsiniz.

Engel durumu %40 ile %59 arasında olan yani 3. Derecede engel gurubuna tabi olan kişilerin erken emekli olabilmesi için; 6 Ağustos 2003 ile 30 Eylül 2008 arasında işe başlamış ise 20 yıl, 4400 prim günü ödemiş olması gerekmektedir.

Yani siz 4400 primi doldurduğunuz takdirde 2026 yılı içerisinde Vergi İndirimi ile erken emekli olabilirsiniz.

Çok pardon Sizin 4C oluyor ona bakıp yazacağım hemen...

4C İçin;

- % 40 ila % 49 arasında olduğu kararı verilen memurlar için ise, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün.

Bu Bağlamda; 10.02.2024'tarihinde 4680 gün primi doldurur iseniz vergi indiriminden yararlanarak engellilik durumunuzdan dolayı erken emekli olabilirsiniz.

Siz yine de 4680 günü doldurduğunuza/doldurmandan bir kaç ay önce SGK'ya gidip durumunuzu sorun.

kenan91

Öncelikle çok teşekkür ederim. Keşke sağlıklı olsaydık, belki bir çok şey daha farklı olurdu ama yapacak bir şey yok.

Engelli bir bireyin bizim gibi ülkelerde bu kadar uzun süre çalışma şartıyla emekli olması bence iyi bir durum değil. Sağlıklı insanların bile bıktığı, standartları olmayan ve engelli bireylere yönelik hiç bir yeniliğin hayata entegre edilmediği ortamlarda insanları 18, 20 sene zorlamak, pozitif ayrımcılık adına pek iç açıcı bir uygulama olmasa gerek. Neyse...

Tekrar çok teşekkür eder. Sizlere de sıhhat ve afiyet dilerim. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
halitcuce

10.02.2006 + 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk dahil tüm sigorta primleri toplamda) 4680 primle emekli olacaksınız. Günü geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip %40 ve üzeri rapor almanız gerek.

bagkur.PNG

Üst Alt