Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilik hakkım baki mi?

bullish

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım ve sürekli yazılanları okuyorum.okudukça da kafam karışıyor.
ben 1998 de ssk girişi yaptım. 2000'de de %40 işitme engelli olarak rapor aldım. 2006 3. ayında vergi indirimi için başvuru yaptım ve kabul edildi.
O zamandan beri bir şirkette engelli olarak çalışıyorum. emeklilik haklarımda bir sorunum yok değil mi? engelli olarak emekli olabiliyor muyum?

vergi indirimi raborun varsa ve %40 üzeri ise olursun

vergi indirimi raporu değil özürlü kimliği için rapor almıştım. iett'den de ücretsiz seyahat kartı, işe girdikten sonra da aynı raporla vergi indirimini aldım.

Bir kez defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurup bu hakkı elde etmişseniz, erken emeklilik hakkınız da bakidir.

cevabınız için teşekkür ederim bülent abi. yalnız aşağıda yazılanlar bizi etkilemiyor değilmi?

''Yazımızın önceki bölümlerinde de belirtildiği üzere; sakatlık nedeniyle erken emekliliğin tek şartının şu anki şekliyle sadece Gelir Vergisi Kanunu'nun 31. maddesinin 2. bendine vergi indirimi amacıyla düzenlenen sakatlık indirimine bağlanmış olması uygulamada bir çok önemli problemi de beraberinde getirmektedir.

Bu problemlerin önünde geçilebilmesi için ilgili Sosyal Güvenlik Mevzuatlarında (SSK Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu vb.) kısa sürede değişikliğe gidilerek sakatlık nedeniyle vergi indirimi ile sakatlık nedeniyle erken emeklilik kıstasları birbirinden ayrılarak, erken emeklilik için aranan iş gücü kaybı oranları yeniden belirlenmelidir.''

(www.alomaliye.com)

Bülent Bey merhaba, Yazılarınızı ve çabanızı çok takdir ediyorum. Bize bilginiz ile öncülük etmeniz çok güzel. Çünkü bizlerde yetersiz bilgilerle konuştuğumuzda bir birimizin kafasını karıştırabiliyoruz.

Ben bullish'in yaşadığı durumu hemen hemen yaşıyorum. % 40 raporum var 2005'de aldım. (Raporum süreklidir. ) 2006 2 ayında da defterdarlıktan vergi indirim yazımı aldım.
Temmuz 2006'da çıkarılan adaletsiz ve insafsız yönetmelik kafamı o kadar çok karıştırdıki emin olun psikolik olarak iyi değilim. ben bu bilgiler ışığında özürlü emeklilik kriterlerini ( 18 yıl 4080 gün ) tamamladığımda benden bir daha rapor isteyecekler mi , yoksa dediğiniz gibi bir kere defterdarlıktan vergi inidirim yazısı almak yeterli mi. ?
Çünkü benim de diğer arkadaşlar gibi rapor oranımı düşürme ihtimalleri var.

Bu konudaki engin bilginizden yararlanmak isterim.

Saygılar

Bülent Bey merhaba,

Maliye Bakanlığı-Gelirler idaresi başkanlığı'dan işyerimin bağlı olduğu Kocaeli vergi diresi başkanlığı Derince vergi dairesine ilgili form geldi ve dediğiniz gibi aldığım % 40 raporu kabul ettiklerine dair yazı var.Bahsettiğim Bu evrak vergi indirimi için yeterlimidir ?

Dediğim gibi, bir kez defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi hakkı elde edince, bu hak otomatik olarak erken emeklilik hakkını da sağlamış oluyor.
Emekli olurken yeni rapor talep edilmesi mümkün değil.

cevabın için teşekkrler bülent abi sağol.

Bülent Bey cevabınız için teşekkürler

Bunu sormamdaki amaç emeliliği gelmiş,BAŞVURMUŞ ama hastaneye sevk edilen arkadaşların yazılarını okumam.

Üst Alt