Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'dan bu yana ssk'lıyken bankada işe girdim. Emeklilik şartlarım değişti mi?

Konular
13
Reaksiyonlar
28
arkadaşlar merhaba

2006 yılında iş hayatına başladım ve özel sektorde 3.317 gun sgk odenmişliğim var
ayrıca 2008 yılında % 40 ankaradan onaylı engellı raporum ve vergı ındırımımde mevcut
yaklaşık 8 ay önce iş degişikliği yaptım ve ozel bır bankaya ofıs destek gorevlısı olarak gırdım bankaya gırdıgımden ıtıbaren sgk odemesı olmadıgını gordum ve çalışan herkeze ayrı olarak banka tarafınca ozel saglık sıgortası kapsamında oldugunu ogrendım
ayrıca bankanın kendı ıcınde farklı bır emeklı sıstemı sıstemı gıbı bırseylerın oldugunu soyledıler

eger ozel sektorde sgk,lı olarak calısmaya devam etseydım 17 yılda erken emeklılık hakkımın oldugu bılıyorum fakat sımdı bankanın emeklılık konusunda farklı sıstemı var dıyorlar bu sekılde emeklı olmak ıstedıgımde prosedur yada mevzuat ne sekılde oluyor

bu konuda bılgısı olan varsa yardımcı olabılırmı :confused::confused::confused::confused:

soneracar59

Bankanın farklı bir emeklilik sistemi var ise bunu en güzel çalışmış olduğunuz bankanın ilgili birimlerine sorarak öğrenebilirsiniz. Ama SGK kanunu ile aynıdır.

SGK Yasaları tüm resmi ve özel işverenler için geçerlidir.İşverenin kendine has ek ödemeler, ikramiye v.b durumlar farklı olabilir.

Emeklilik şartlarım nelerdir

Sevgılı arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba 16/07/1986 doğum tarıhım ilk sigortalı işe giriş tarihim 20 yaşımda 17/01/2006 3400 gün sgk pirim günüm mevcut 2005 yılında % 40 engelli raporu aldım ve 2007 yılında 3. derece vergi indirimi hakkı kazandım bu durumda emeklilik şartlarım nelerdir..?? Ayrıca son zamanlarda e devlet uzerınden sgk prım gunume baktıgımda ilk işe giriş tarihim staj başlangıcım olan 2003 yılı gözukmekte ve odenen sgk prim gunumde ise toplam uzun vade gun sayısı 2957 diye bır şey yazmakta eğer ılk sıgortalılık yılım staj başlangıcım olan 2003 yılı SAYILIRSA bu sekılde emeklılık şartlarım nasıl olur..?? ( faydamı / zararmı:confused: )

20 Yıl Hizmet ve 4400 prim günü ile emekli olursunuz.

2008_oncesi.PNG

2005 tarihli raporum emeklilikte sorun olur mu?

Herkeze merhaba

16/07/1986 doğumluyum

2005 yılında surekli % 40 rapor aldım

2006 yılında aynı sekılde % 40 onaylı vergı ındrımım mevcut

2006 ocak ıtıbatı ıle halen kesıntısız olarak ssk,lı çalışmaktayım

prım gun sayımın dolmasına muhtemelen 1 yıl kaldı, prım gunum doluğunda sgk,dan yazı alıp tazmınatımı alıp işten ayrılıp kendi işimi yapmak istiyorum.

Sormak ıstediğim emeklılık yılım gelınce 2005 tarıhlı rapor ve 2006 tarihli vergı ındırımım ıcın sgk bana sorun cıkartırmı kurum tekrar rapor ıstermı acaba ???

soneracar59 işe giriş tam tarihiniz nedir gün ay yıl şeklinde
Vergi indiriminiz sürekli ise SGK vergi indirimine bakar emekli yaparken bilgileri tam verirseniz eğer yardımcı olalım.

ilk işe giriş tarihim 17/01/2006 halen aktıf calısmaya devam edıyorum vergı ındrımımde sureklı

soneracar59 3/derece vergi indirimine göre
sizin emeklik şartlarınız 20 yıl hizmet yılı ve 4400 güne tabisiniz
Emeklik tarihiniz 17/01/2026 yılında doluyor hizmet yılınız
Bu tarihten önce iş yerinden tazminatınızı alamazsınız

Forumda farklı başlıklarda okuduğuma gore prım gun yılı doldugunda sgk dan yazı ıle kıdem tazmınatını alıp cıkış yapılabılıyor dıye yazmıs arkadaslar acaba benmı yanlış anladım

Onu bende bılıyorum 2000 yılı oncesı ıse gırenler 4 defa sgk,dan yazı alıp kıdem tazmınatı alıp işten ayrılabılıyor

fakat forumda tartışma başlatan arkadaş 2003 yılında işe giriş dıye yazmış ve hıc kımse sızın gıbı cvp vermemış

aksıne prım gun sayısı doldugunda sgk.dan yazı alınıp kıdem tazmınatı alınabılır yazmışlar

@soneracar59 böyle bir yasanın olduğunu bilmiyoru. Ancak iş yerinin insafiyeti göre vermiş olabilir tazminatı 3 secenek vardır

1/ 1999 girişli olanlar 15 yıl hizmet yılı ve 3600 gün ile

2/2000 sonrası 4500 gün ve 20 yıl hizmet yılı Doldurduğu takdirde kendi isteğiyle ayrıldıklarında tazminat alınabilir

3/emeklilik şartlarını tamamladığınızda tazminat almaya hak kazanırsınız kendim bizzat SGK bilgi almıştım
Ama başka bilgisi olan varsa yardımcı ola bilirler size

Üst Alt