Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 işe giriş 4368 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Sevdatasoy

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba.
17.07.1989 doğumluyum. 01.01.2007 sgk girişim 4368 günüm bulumakta. raporum yuzde 56 vergi indirimimimde aynı oranda. doğum yılım 17.07.1989 bu sartlar altında ne zaman emekli olabilirim

bu hafta sgk işi yapan birisine emeklilik için gidip başvuru yaptığımda beni hemen emekli yapabileceğini söyledi ancak biliyorsunuz ki mevzuat 3. derecede 4400 pirim 20 yıl istemekte. ben de bunun nasıl olacağını sorduğumda olacak sen mereak etme dedi. en olmadı 4 oran daha alırız 2. dereceye düşürürüz raporu dedi.
bu arada raporum 13 yıllık. engin bilgilerinizden yardım rica ediyorum. emekli olmam mümkün müdür? bu konuda bana destek verebilirseniz çok sevinirim.

şimdiden çok teşekkür ediyorum.

@Sevdatasoy
Sevda hanım, sol kol dirsek altı balthazard formülünde hesaplama yap kaç puan verirler bilemem ama psikiyatri den rapor alırsan %60 alırsın diye düşünüyorum. Yalnız şunu bil 2007 den sonra çalışma hayatına basladigin için aylık bağlama oranı %30 olur. Yani alacağın emekli maaşı 1.500tl olacaktır. 2008 den önce aylık bağlama oranı %70 yani 1.500tl ile hayatını idame ettirmek zor iyi düşün taşın.

Şöyle 2007 yılında emekli olsaydın aylık bağlama oranın %70 olacakti. Yani daha yüksek emekli maaşı alacaktin. 2007 den sonra sigortan yattığı için emekli maaşının %40 çalındı. En düşük emekli aylığı 1.500tl asgarî ücretten yatan bu maaş bağlanır.

şu anda emeklilik şartlarını taşımıyorum sanırım. 20 yılı doldurmam gerekiyor dimi. sgk cı iş bitirici biri benim şartları taşıdığımı istersem beni emekli yapabileceğini söyledi inanasım gelmiyor bir türlü. şu anda emekli olmamın imkanı var mı? ben emekli oluncada calışacağım iş yerim ile konuştum ama şu andaki durumdan bir türlü emin olamıyorum.

Sevdatasoy

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun diliyorum.

Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik koşullarınız 3.derece şartları ile 20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günü şeklinde oluşmaktadır.

Beyanınıza göre SGK prim gün sayınızın dolmasına çok az kaldı gözükmektedir.20 yıllık SGK hizmet yılınız 17.07.2027 tarihinde dolacaktır.
SGK emeklilik şartları ile ilgili genelgesi gereğince 18. yaşınızdan itibaren emeklilik hakkınız hesaplanmaktadır.Buna mukabil olmakla birlikte doğum tarihinizin üzerine 20 yıl eklediğimizde takdirde 17.07.2027 tarihine ulaşılmaktadır.

Yasalar gereği Engelli Vergi İndirimi belgeniz süresiz ise SGK emeklilik servisinde ne zaman alındığının önemi olmamakla birlikte dilediğiniz zaman kullanım hakkını size tanımaktadır.

Bunların dışında bir SGK danışmanı size yardımcı olmak ve elinizdeki evrakları ile doğru bilgi vermesi gerektiği düşünüldüğünde size engel oranını artırmak veya yeni başvurular yaptırarak engelli sağlık kurulu raporu ve engelli vergi indirimi belgesi almanız konusunda sizi yönlendirdiği kanaatindeyim.

SGK danışmanının bahsettiği süreçlerin gerçekçi ve yasal bir dayanağının olup olamayacağı,bunların dışında illegal süreçlere sizi sürüklemesi ihtimal dahilindedir.

Naçizane görüşüm SGK danışmanının size vaatleri hakkında net bilgiler vermesi ve tüm süreçleri sizinle paylaşması adına kendisi ile uzun uzun konuşmanız olacaktır.Bu konuşma süreci hususunda mutlaka ısrarcı olmanızı öneririm.Durumu netleştirdiğiniz takdirde daha doğru bir karar verebileceksiniz.

Saygılar.

Sevdatasoy

Benden size tavsiye o sgk danışmanlarına güvenmeyin,bazı yerlerde tanıdıkları olduğunu iddia edip sizin raporunun yükseltebeliceklerini ve sizi emekli edebileceklerini söylerler ve sizden güzel de bir meblağ isteyebilirler bu iş için,kesinlikle kanmayın.

Bilgi Hazinedir sevda hanımla benim işe giriş ayni ama şuan primim 3900,daha yolum var 20 yil hizmet süresi geregi 6 yıl daha çalışmam gerek,VERGİ indirim raporu şuan yok,bana en son yüzde 40 verdi ama yürüyemiyorum işe gidip gelemiyorum arac gerekiyor ayak parmaklar zaten egrildi gittikçe calisamaz hale geldim yüzde 60 rapor verirlermi verirlerse ankara düşürür mü cok zorlaniyorum zor durumdayim

sonbahar.44

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun diliyorum.

Bildiğinizi düşünüyor ve umuyorum ki % 60 engel oranı ile emeklilik şartlarınız daha kolay ve yakın sürede gerçekleştirebileceksiniz.Tabii sizinde bahsettiğiniz gibi öncelikle % 60 engel oranı ile engelli sağlık kurulu raporunu almanız gerekiyor.Akabinde engelli vergi indirimi için yeniden bir başvuru ile İnşAllah aynı oran ile sonuçlanması sonucu avantajlarınız oluşabilecektir.

Engelli vergi indirimi belgesini inceleyen ve onaylayan Gelir İdaresi Başkanlığı merkez sağlık kurulu ilgili yönetmeliğe göre alınmış engelli sağlık kurulu raporunun engel oranlarının rahatsızlıklarınıza göre doğru verilip verilmediği kontrol etmektedir.Burada her arkadaşımızın yaşadığı en büyük sorun yönetmelikte yazan bir rahatsızlığın hastanelerin ve doktorların yönetmelikte kısmen bağımlı kararlar vererek farklı yorumlar yapması ve engel oranları farklı tesis etmesi nedeni ile kaynaklanmaktadır.

Engelli vergi indirimi belgesi tesisinde karar merceği belge incelemesinde neredeyse hiç yoruma mahal bırakmayacak açık ve net rahatsızlıkların yazıldığı ve tahlil,test süreçlerinin bunu desteklediği engelli sağlık raporları istemesi ile bazı engelli vergi indirimi belgesi sonuçlarda bambaşka durumlarla karşılaşmaktayız.

Benim naçizane görüşüm engelli sağlık kurulu raporunu vermeye yetkili olan her hastanenin tesis etme hakkı olmasına karşın,ilinizde bulunan hakem hastaneler veya eğitim araştırma hastaneleri bahsettiğim evrak süreçlerini ve kurumun talebine uygun yazışmaları daha yakın seviyede gerçekleştirmesi nedeni ile buralardan alacağınız engelli sağlık kurulu raporlarının engel oranlarında bir değişiklik olma ihtimali daha düşük olabileceğidir.

Diğer taraftan engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili her hastanenin verdiği her rapor en nihayetinde asli ve geçerli belgelerdir.Burada oluşan büyük problem Gelir İdaresi Başkanlığı merkez sağlık kurulu biriminin raporlarda yazan tüm rahatsızlıkların yönetmelikte yazan şekilde incelenerek sonuçlandırılması ve bu verilerin ilgili raporun üzerinde tam ve eksiksiz yazılmasını beklemektedir.Bir başka değişle her şeyin kitaba uygun olmasına özen göstermektedir.

Daha öncede bahsettiğim gibi rahatsızlıklarımız yoruma açık birer olay ve süreçler durumu olması, tıp biliminin her daim yorumlarla kendini geliştirmesi ve daha başarı sonuçlar çıkarabilmesi düşünüldüğünde engeli vergi indirimi belgesi tesisi için yapılan incelemenin kitaba göre karar verilmesi olayların arada kalmasına ve arkadaşlarımızı üzebilecek sonuçlara vesile olabilmektedir.

İnşAllah dileklerinizi sağlıklı bir yolla ve akıcı bir süreçle gerçekleştirebilir, nihayetine erdirebilirsiniz.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir cok sağol hocam allah razı olsun inşallah hakettigim sonuçla karşılaşırım..sonuçta heyet doktoru 2 adim at tmm otur karar veriyor ama gel görki dışarı çıkınca nasıl yürüyor nasıl işe gidiyor geliyor bilmiyorlar ne çilelerle işe gidip gelindiğini,kimse kar yağmasını istemez mi herkes ister ama biz engelliler aslında genel demiyeyim ben allahım kar yağmasın yağmur yağsın diye yalvardigim kışlari bilirim hala ayni sorun var allah yardımcımız olsun

Sevdatasoy

Rapor oranın %60 olursa emekli olabilmen için 18 yıl sigorta süresi ile 4.000 iş günü ister.
4.000 iş gününüz dolmuş. 18 yıl sigorta süreniz ise 2025 yılında dolacaktır.
Yani %60 rapor alırsan 4 sene sonra emekli olabilirsiniz.

sonbahar.44

Allah sizden ve tüm arkadaşlarımızdan razı olsun İnşAllah. Amin.

İnşAllah hakkımızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir üstad vergi raporu almak için tek bölüm poliklinik veya klinik gerekiyor bunun için hangi yolu izlemeliyim bilgine ihtiyacım var üstad

sonbahar.44

Merhaba,vergi raporu ile kastınız Engelli Vergi İndirimi belgesi midir?

Bu arada ister Engelli Sağlık Kurulu Raporu alın ister devamında tesis edilen Engelli Vergi İndirimi belgesi alın bu raporların temininde en fazla tek bir poliklinik verisi ile alınma zorunluluğu yoktur.

Bu raporlar sadece tek bir poliklinik verisi ile de alınabilir veya birden fazla poliklinik verisi ile de tesis edilebilir.Buna engel hiçbir şey bulunmamaktadır.

Acaba siz Malulen Emeklilik işleminden bahsediyor olabilir misiniz?

Yada Engelli Vergi İndirimi Belgesi almak istiyorsanız tüm süreçleri forum bölümünde yazdığım bir çok mesajda bir çok kez paylaştım veya arkadaşlarımızın bir çok kez tüm bilgileri forum sayfalarından paylaştı.Oradan kolay ve hızlı şekilde ulaşmanız mümkündür.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir üstad 2016 da rapor çıkarmıştım ankaraya vergi indirim emeklilik süresini belirlemek için gönderdiğim rapora sonuç olarak benim rahatsızlığım olan tanının poliklinik veya klinik doktor açıklamali yazmasını istedi

sonbahar.44

Yazınızdan anladığım kadarıyla 2016 yılında hastaneden almış olduğunuz Engelli Sağlık Kurulu raporu ile yakın zamanda bir vergi dairesi engellilik servisine giderek Engelli Vergi İndirimi Belgesi başvurusunda bulunduğunuz.Ankara Merkez Sağlık Kurulu (Gelir İdaresi Başkanlığı Sağlık Kurulu-T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı) yapmış olduğunuz Engelli Vergi İndirimi Belgesi başvurunuz sonucunda 2016 yılına almış ve başvuru evrakları içinde göndermiş olduğunuz Engelli Sağlık Kurulu raporunda,konumuz Engelli Sağlık Kurulu raporuna konu olan rahatsızlıklarınıza istinaden verilen engel oranlarının ilgili poliklinik doktorunun açıklamalı yazısı çerçevesinde net ve açık bir tanı bilgisini talep ettiklerini belirtmişsiniz.

Tahminime göre 2016 yılında almış olduğunuz Engelli Sağlık Kurulu raporu üzerinden tanı bilgisi kısa ve tam açıklayıcı olmayan bir kısa kelime üzerinden belirtilmiş ve engel oran veya oranlarınız tesis edilmiş olabilir.

Ankara Merkez Sağlık Kurulu-Gelir İdaresi Başkanlığı almış olduğunuz Engelli Sağlık Kurulu raporunun üzerinde size tesis edilmiş engel oranının yönetmelikte yazan tam karşılığına ulaşamamış veya birden çok engel oranı ve yanıta ulaşmış olabilir.Bunların anlaşılması ve net sonuca ulaşmak için sizden rahatsızlıklarınızı anlatan bir açıklamalı doktor yazısı istemiş olabilirler.

Bildiğiniz üzere Ankara Merkez Sağlık Kurulu-Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilen Engelli Sağlık Kurulu raporlarını incelerken kurul sadece bağlı olduğu yönetmelik çerçevesinde raporda belirtilen rahatsızlıklara tesis edilen engel oranlarının doğru verilip verilmediğini kontrol etmektedir.Üst yazıda da ilettiğim gibi Engelli Sağlık Kurulu raporunuzda alındığı yıla özel veya hastanenin genel uygulaması nedeni ile raporda belirtilen rahatsızlığınızın ve ilgili rahatsızlığa tesis edilen engel oranının belirlenememesi veya eşleştirilememesi bu durumu yaratmış olabilir.

Sizin yapmanız gereken Ankara Merkez Sağlık Kurulu-Gelir İdaresi Başkanlığın Engelli Vergi İndirimi Belgesi başvurunuza istinaden göndermiş olduğu ve sizin yazdığını beyan ettiğiniz açıklamalı üst yazı ile Engelli Sağlık Kurulu raporu aldığınız hastaneye şahsen başvurarak yazıda belirtiği şekilde talep edilen resmi belgelerin teminini sağlayarak en kısa Ankara Merkez Sağlık Kurulu -Gelir İdaresi Başkanlığın başvurunuzu devamı için ulaştırmanız gerekmektedir.

Sizin de bahsetmiş olduğunuz üst yazı ile en kısa sürede Engelli Sağlık Kurulu raporu aldığınız hastanenin ilgili sağlık kurulu polikliniğe iletime geçmenizi tavsiye ederim.

Saygılar.

Üst Alt