Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 senesinde vergi indirimi için alınan rapor ile emekli olabilir miyim?

Abdullah SARITEPE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ufukalp bey merhabalar, adım Abdullah % 40 oranında 2007 afyon devlet hastanesinden aldığım raporum ve kronik bı hastalığım var, hastalığa bağlı sürekli olarak vergi indirim belgeside var 2012 yılında aldım vergi indirimini, SSK girişim 20. 11.2000 yılında tekrar vergi indirimi yada engelli raporu alcammi ben emekli dilekçesi verirken?? Cvbınız nedir acaba teşekkür ederim şimdiden...

Abdullah SARITEPE
Hayır başka bir rapor ya da vergi indirimine ihtiyacınız olmayacak, mevcut vergi indiriminiz yeterli.

Ufukalp

Bunu bende merak ediyorum. Dogru mu anladım sormak istiyorum. Emeklilik için bende dogum borclanmasi yapacağım sigortaya başvurup. 2010 lu yillarda(tarihî tam hatırlamıyorum) almış oldugum vergi indirimi ile emeklilik basvurusu yapabiliyormuyum? Tekrar hastaneye gitmeden ?

sunnshine
4A statüsünden emekli olacaksanız ve sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 den önce ise evet.
Mevcut vergi indiriminiz ile emekli olabilirsiniz.

Abdullah SARITEPE
sunnshine

Ama unutmayın arkadaşlar, her ne amaç için alınmış olursa olsun daha sonra alacağınız düşük oranlı her rapor sgk'Nın emeklilik aşamasında ya da sonrasında kontrol muayenesine çağırmasına neden olabilir.

Ufuk abi iyi günler tıp 1 diyabet hastasıyım 24 yıldır, engelli raporum var 2 tane ve sürekli vergi indirim belgeside var, SGK'ya iki ay önce gün toplama dilekçesi verdim sürekli vergi indirim belgesi olmasına rağmen beni emekli edemeyeceklerini söyledi çalışan bayan memur, vergi indirim belgesi var dedim olsun biz tereddüt içindeyiz diyor. Raporun birisi sürekli ikinci raporda iki yıllık verdiler, ben ne yapmam lazım abi..

Oturan boğa yada ufuk bey bana yardımcı olursanız sevinirim çaresizlik içinde kaldım ne yapmalıyım bilemedim sgk raporlarda tutarsızlık var ilk rapor sürekli ikinci rapor iki yıllık biz seni emekli edemeyiz diyor abi.. sürekli% 40 vergi indirim belgesi var ona göre emekli etmeleri gerekmezmi davamı açmam lazım bu olay yüzünden acaba.. yada yeniden vergi indirim belgesi mi almam lazım..

Abdullah SARITEPE

Ya bi siktirsin gitsinler! Günahtır, insanlara göz göre göre neden eziyet ederler anlamıyorum ki. Sizin başvurunuzu resmi olarak almak zorundalar. Sonrası da onları ilgilendirmez.

Başvurunuzu resmi olarak almıyorlar mı?

Evet almıyorlar desek yeridir oturan boğa... raporlarım var sürekli vergi indirim belgeside var ama izmit SGK halaaa vergi indirim belgeside süre sınırı yok diyor evet yok diyorum süresiz diyorum hayır biz bunu kabul edemeyiz Gebze' Uluçınar vergi dairesinden süreklidir diye raporun yada vergi indirim belgesinin yanına şerh düşsünler diyor.. vergi dairesi çalışanları biz bunu yapamayız gereken cvbı verdik zaten SGK'ya diyorlar.. yazıklar olsun valla ayıp ediyorlar gerçekten ne yapmalıyım bilemedim bu konuda, değerli abim telefon numaran varmıdır sana ulaşabileceğim...

Abdullah SARITEPE

İlginç vallahi surekli vergi indirimin var sonuçta raporla ne işleri var durumundan haber edersen seviniriz ilginç

Birde raporlarin tarih ve geçerliliği nedir

İlk raporum 30.03.2007 tarihli, sürekli ibareli, ikinci raporda 28.02.2012 tarihli ve iki yıllık yazıyor.. vergi indirim belgesi alırken ikinci raporu almamı istediler ve bundan sonra vergi indirim belgesi sürekli olarak onaylandı, ama SGK vergi indirim belgesinde süre ibaresi yok diye kabul etmiyor.. yeniden vergi dairesi ile yazışma yapın diyor... Vergi dairesi çalışanları SGK'ya atıyor SGK vergi dairesi çalışanlarına top atıyor..

Abdullah SARITEPE

Vergi indiriminde süre yazmıyor surekli işte dahaa ne istiyorlar vergi dairesi yapacak birşeyi yok SGK sorun çıkarıyor o halde birde vergi indirimini süreli rapor ile mı almistin

Vergi indirim belgesi alırken sürekli ibareli rapor vardı ilk aldığım rapor sonrasında vergi indirimi alırken bidaa rapor verdiler % 40 oranında iki yıllık rapor, ama vergi indirim belgesinide sürekli olarak onaylandı...

Evet süreli rapor sonunda vergi indirimi de sürekli verildi.. ne yapcamı şaşırdım

Vergi indirimi için son aldığım rapor tarihi 2012 ama sürekli vergi indirim belgesi verdiler hemde emekli etmiyorlar

Birde tehdit eder gibi konuşuyorlar eğer diyor vergi indirim ve raporlarında usülsüzlük varsa maaşın kesilir ve faiziyle geri alınır diyorlar.. valla herşeyim kayıt altında ve şeffaf usülsüzluk yok evraklarımda dedim.. sanki bezdirmek biktirmak için SGK her yolu deniyorlar engellinin karşısına çıkıyor emekli olmasın diyerek..

Rapor 2008 öncesi olduğu için kabul etmeyebilirler

Siz hangi SGK ya gittiniz çok merak ediyorum ben emeklilik için Ankara Sakarya’daki merkeze başvurmuştum inanın fotokopilerimizide çekmişlerdi çok ilgilendiler Allah razı olsun demekki size ketumlar denk gelmiş

Abdullah SARITEPE

Hem CİMER'e şikayet edin hem de Valiliğe yazılı dilekçe ile şikayette bulunun.

"xx tarihinde defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için xxx sigorta müdürlüğü xxx birimine başvurmak istedim. Ne var ki görevli memurlar vergi indirim belgesinde süre kısıtlaması yazmadığı gerekçesiyle emeklilik başvurumu işleme koymadı.
Kendilerine defterdarlığın görüşünü ilettim: "Verdiğimiz yazıda zaten süre kısıtlaması yazmıyor. Bu, belgede bir süre kısıtlaması olmadığı anlamına geliyor. Bu yazı süresiz vergi indirim hakkınızın olduğunu belgeliyor. SGK işlem yapmak zorunda. Zaten SGK sizin başvurunuzu aldıktan sonra belgenin teyidini bir yazışma ile bizden alacak. Sizin başvurunuzu işleme koymamaları için hiç bir neden yok. Vergi indirim belgesini onların istediği şekilde düzenlememiz mümkün değil".

Görevli memurların iş bilmezliği nedeniyle aylardır emeklilik başvurusu yapamıyorum ve hem maddi hem manevi olarak yıprandım. Pandemi döneminde sağlığımı riske atarak kurumlar arasında dolaşmak zorunda bırakıldım.
Gerekli uyarı ve bilgilendirmelerin yapılarak emeklilik başvurumun işleme konmasının sağlanmasını ve gelişmeler konusunda tarafıma bilgi verilmesini arz ederim"

Aynen oturan boğa söylediğin gibi yaptım cimere yazdım bekliyoruz şimdilik ama herkes siz gibi söyledi çalışan memurların iş bilmemelerinden kaynaklanıyor dediler.. engelli raporunda sol alt köşesinde sürekli ibareli çarpı işareti var, sağ tarafında ise raporun geçerlilik süresi 1 yıl yaziyo SGK hangisini baz alarak bu işlemi yapacaz diyor.. vergi indirim belgesi sürekli diyorum o bizi ilgilendirmez diyorlar... Vergi dairesi çalışanları SGK sizi emekli etmek istemiyor diyorlar biz gereken cvbı verdik diyorlar bütün iş izmit SGK'dan kaynaklı..

resi,mlerde tc kimlik numarası olduğu için sildim.

Bülent abi izmit SGK'dan gelen cvplar bu şekilde abi.. OturanBoğa

Gönderdim Bülent abi cimere yazdimda valiliğe'de yazacam..

Bülent abi sanada çooook teşekkürler ediyorum Allah senden razı olsun inşallah bana yol gösterici oldun yardımcı olduğun için sağolasın abim..

Üst Alt