Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta başlangıcı 2014'de memur oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

ergunnn

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Merhabalar.
2007 yılından sigorta başlangıcım var 2014 ekpss ile memur oldum.2000 pirim günüm var. %52 engelli raporu ile ne zaman emekli olurum ve en az ne kadar maaş alırım? Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

ergunnn

Emeklilik zamanı alınacak raporun oranına göre gün/ay/2007 +

bagkur.PNG

Not: SSK primleri de prim gü sayısın dahil edilir.

2007 deki girişim stajyer olarak görünüyor ve pirim yatmamış. Pirimler 2011 den itibaren yatmış sanırım. Bu durumda farklılık gösterir mi OturanBoğa ?

ergunnn

Fark eder, staj sigortalılığı emekliliğe hiç etki etmez. Emeklilik hesabı gün/ay/2011 olarak dikkate alınır.

OturanBoğa merhaba .ekpss ile memur olup çalışıp ancak emeklilik gelince engelli memur emeklisi olmayıp normal memur emeklisi olmak istesek mümkün mü ? nasıl değerlendirilir normal memur emeklisi şartlarını tamamlayıp emekli olmak mümkünmü?ekpss ile memur olduğumuz için engelli emekli mi oluruz mecburen?

OturanBoğa engelli emeklilik hakkım gelince emekli olmamak çalışmak benim elimde kurum da buna müsade ediyor.ancak biraz daha çalışıp normal memur emeklisi sartlarını yerine getirip emekli olmak istiyorum dersem diyorum bunun kurum değil kanunla alakalı bişe olduğunu düşünüyorum sorum şu;kanun buna müsade ediyor mu acaba ? yani sen ekpss ile memur olmuşsun ne kadar çalışırsan çalış emekli olmak isteyince engelli memur emeklisi olursun mu der kanun ?

ensplt

Kimse zorla emekli edilemez. Zaten sizin ne zaman emekli olabileceğinizi de -siz başvurmadığınız sürece- bilmez kurumunuz

Üst Alt